Sjpaspas nu al oplaadbaar en vanaf zondag weer verkrijgbaar

Foto: © Tom Janssen

Vrijdagavond werd bij café Schtad Zitterd op de Markt in Sittard de eerste Sjpaspas van 2019 overhandigd aan stadsprins Rob I.

Dat gebeurde in het bijzijn van de horecaondernemers Markt en wethouder Berry van Rijswijk.

Sinds 2017 is het plastic kaartje het officiële betaalmiddel in de cafés op de Sittardse Markt en je kunt er ook mee betalen bij Kafee De Kup en bij café ’t Sjterfhoes.

De Sjpaspas heeft zo zijn voordelen. Zo kun je er niet alleen snel mee afrekenen, je kunt het tegoed op elk gewenst moment ophogen. Dat kan thuis vanaf de PC of in de kroeg bij de kassa, de centrale kassa midden op de Markt of met behulp van een app op je mobiele telefoon. En na afloop van carnaval kun je het eventueel resterende tegoed – op een geringe transactievergoeding na – laten terugboeken op je bankrekening. Geen consumptiebonnen of penningen meer die na carnaval in een schoenendoos belanden en die over twintig jaar een spijtig beeld van betaalde maar niet genoten consumpties opleveren.

Nu al online oplaadbaar

Wie nog een pas van afgelopen jaar thuis heeft liggen kan die nu al online opladen. Kijk voor meer informatie op www.sjpaspas.nl en op de Facebookpagina van de Sjpaspas.

Wie nog geen pas heeft kan die vanaf morgen 12:00 uur tot en met carnavalsdinsdag aanschaffen bij de centrale kassa midden op de Markt in Sittard. De consumptieprijs op de Markt is overigens 2,50 euro.

Reacties

article
154980
Vrijdagavond werd bij café Schtad Zitterd op de Markt in Sittard de eerste Sjpaspas van
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190223/sjpaspas-nu-al-oplaadbaar-en-vanaf-zondag-weer-verkrijgbaar/
2019-02-23T16:04:50+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/02/23150542/sjpaspas-2019.jpg
Sjpaspas
Carnaval, Nieuws