Nog drie weken tot de verkiezingen

Foto: SGN

Rond deze tijd vallen de stempassen in de brievenbus. Op woensdag 20 maart mag iedere stemgerechtigde weer de gang naar de stembus maken.

Dan vinden twee verkiezingen plaats: die voor Provinciale Staten en die voor de leden van het algemeen bestuur van het waterschap.

De verkiezingen voor Provinciale Staten spreken de kiezer wellicht méér aan omdat daar door veel landelijke politieke partijen die ook in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd wordt deelgenomen. De Provinciale Staten kiezen vervolgens de leden van de Eerste Kamer. Wie moeite heeft om zijn keuze te bepalen kan gebruik maken van de Stemwijzer.

De waterschapsverkiezingen zijn veel minder door landelijk bekende politieke partijen gekleurd dan de Statenverkiezingen. Dat maakt het bepalen van de juiste keuze er niet eenvoudiger op, terwijl het toch om belangrijke zaken als droge voeten en schoon water gaat. Waar staat Water Natuurlijk voor en wat wil Lokaal Limburg? Wat is het verschil tussen Waterbelang Westelijke Mijnstreek en AWP niet politiek wel deskundig? Hoe verhouden hun ideeën zich ten opzichte van die van 50PLUS of de VVD?

Gelukkig is er ook voor de waterschapsverkiezingen een stemwijzer beschikbaar. Die legt u een aantal stellingen voor en aan de hand van de mate waarin u het met die stellingen eens of oneens bent bepaalt de stemwijzer welke partij wat betreft de waterschapsverkiezingen het beste bij uw ideeën past.

» Stemwijzer waterschapsverkiezingen

Dossier: Verkiezingen
Cookieinstellingen