Politie controleert weggebruikers op gedrag bij spoorwegovergangen

Foto: Silver Spoon [CC BY-SA 3.0]

De politie voerde afgelopen week een controle uit op het gedrag van weggebruikers op spoorwegovergangen in de gemeente Echt-Susteren.

Hulpverleners worden regelmatig met heftige incidenten en ongevallen op overwegen geconfronteerd. Die incidenten hebben grote gevolgen. Behalve het persoonlijke leed bij de slachtoffers en hun familie gaan ongevallen ook bij hulpverleners en personeel van de spoorwegen niet in de koude kleren zitten. En dan is er ook nog economische schade door niet rijdende treinen of door grote vertragingen.

Tijdens de controle zag de politie een groot aantal bestuurders rood licht bij de overweg negeren. Zelfs ouders met (kleine) kinderen in de auto negeerden de rode lichten. “Ik zag de trein al komen maar dacht dat het nog wel kon”, was één van de reacties, zo meldt de politie op Facebook.

Tien bestuurders kregen een proces-verbaal. Dat hadden er veel meer kunnen zijn. Er werden zo’n 100 overtredingen geconstateerd. Alleen de excessen werden bekeurd, omdat het niet bij te houden was. De betrokkenen kregen beschikking van 259 euro.

De politie gaat de komende weken meer controles houden.

Reacties