Sleuteloverdracht tijdens ’t Kanon van ’t Balkon

Foto: © Arjan Krijntjes, Sittard

Zaterdagvond om 23:11 uur exact ontving de Sittardse stadsprins Rob I van de Marottestad van burgemeester Cox de laatste sleutel van de stad.

Dat gebeurde natuurlijk op het balkon van De Kroon ten overstaan van een bomvolle Sittardse Markt, waar ruim tienduizend carnavalisten al vanaf half vijf zaterdagmiddag in een uitstekende sfeer genoten van de zestiende editie van ’t Kanon van ’t Balkon. Na de sleuteloverdracht nam Trööt in de Gööt het grote podium op de Markt in beslag en daarna sloot Beppie Kraft het programma op de van haar bekende meeslepende wijze af. (Lees verder onder de foto.)

Kanon van 't Balkon

Eerder vandaag had burgemeester Cox ook al een sleutel overgedragen aan stadsprins Bas I van de Flaarisse van Geleen. Daarbij mocht de burgervader gelijk ook een door duizenden mensen ondertekende petitie tegen het gewijzigde parkeerbeleid van de gemeente in ontvangst nemen.

Met de sleuteloverdracht in Sittard is het carnaval in de gemeente nu écht begonnen. Zondag en maandag trekken er optochten door Sittard, Geleen en de kleinere kernen en zijn er tot en met dinsdag tal van carnavalsactiviteiten te beleven. Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee.

Cookieinstellingen