Vastelaoves-schnabbel voor CDA-kamerlid?

Foto: SGN

Sittardenaar Martijn van Helvert, lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal voor het CDA, liet vrijdagavond het politieke métier even voor wat het was om in Kafee de Kup de handjes te laten wapperen.

Een schnabbel? “Nee hoor, ik loop hier stage”, zo grapt hij. In werkelijkheid vindt Van Helvert het simpelweg oergezellig om af en toe eens in een drukke kroeg te werken. Tappen, lege glazen ophalen, spoelen en weer voltappen en ondertussen een praatje maken met de klanten: het hoort er allemaal bij en gaat hem vlot af. “Ik deed dat vroeger al regelmatig, meehelpen in een kroeg”, zo meldt hij. En op een dag als de vrijdag voor carnaval – wanneer in Sittard het scholierencarnaval wordt gevierd – lopen natuurlijk ook de nodige oud-klasgenoten, oud-leerlingen en ex-collegae binnen. Van Helvert bezocht vroeger namelijk zelf het Kleesj en was na zijn studie aan de Universiteit van Utrecht docent geschiedenis en antieke cultuur bij de Trevianum Scholengroep in Sittard.

“Een eigen kroeg? Dat zou me wel liggen, ja.” Na een avondje helpen viert Van Helvert zelf ook carnaval. Maar niet op dinsdag: dan moet hij weer in Den Haag zijn.

 

Cookieinstellingen