Open dag in voormalig Bisschoppelijk College St. Jozef in Sittard

<em>Herontwikkeling Bisschoppelijk College</em>
Herontwikkeling Bisschoppelijk College
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Tal van leerlingen uit Sittard en omgeving en soms ook van ver daarbuiten bezochten tussen 1906 en 1987 het Bisschoppelijk College St. Jozef aan de Parklaan 4 in Sittard.

In het gebouw waren in eerste instantie een Gymnasium en een HBS gevestigd, later maakte de HBS plaats voor het Atheneum en kwam er ook een afdeling HAVO bij. Tot het schooljaar 1970-1971 was het een pure jongensschool, daarna kwamen er ook meisjes op ’t Kleesj. In 1987 verhuisde de school naar de nieuwbouw aan de Bradleystraat. In 1998 fuseerde het College met de Serviam scholengemeenschap.

Binnenkort wordt het voormalige schoolgebouw – althans het deel wat daarvan nog over is – getransformeerd in een luxe hotel.

Met dank aan Mulleners Vastgoed organiseren de Vereniging Sittards Verleden en de Stichting Reünie Kleesj Sittard in het voormalige schoolgebouw op 16 maart aanstaande tussen 10:00 en 13:00 uur een open dag. Een mooie kans om, voordat het gebouw is omgetoverd in een hotel, nog eens door de gangen en lokalen van het oude gebouw te lopen en die bekende sfeer nog één keer op je te laten inwerken.

De reünisten hebben op 16 maart vanaf 13:00 uur de mogelijkheid om het gebouw te bezoeken via een apart programma vanuit het Forum aan de Engelenkampstraat.

» programma Forum

Cookieinstellingen