Tröötekonkoer

Na een stormachtige nacht en ochtend brak in de loop van de middag het wolkendek open en liet het zonnetje zich voorzichtig zien.

Het Tröötekonkoer dat maandagmiddag in de straten van het Sittardse stadscentrum plaatsvond trok daardoor meteen een hoop publiek. Vooral op de Markt was het gezellig druk en genoten de carnavalisten – van piepjong tot ruim 8×11 jaar – van de muziek en de sfeer.

Naast de vele bekende lokale zaate hermeniekes was ook – voor het vierde jaar op rij – de BBC-band uit Eindhoven weer van de partij. Er werd niet alleen getrööt op de Markt, ook in café ’t Sjterfhoes, De Kup en ’t Duvelke werden de longen en de trommelvliezen beproefd. Alles in die heerlijk ontspannen carnavalssfeer van Vastelaovesmaondig.

Voorafgaand aan het muzikale geweld vond in Tapperie de Gats het eerste FritSpisjaal Konzèr plaats, waarin TisNiksEnTwurtNiks op zoek ging naar de nieuwe maestro. Een aantal gelegenheidsdirigenten, waaronder stadsprins Rob I, hanteerde de baton en terwijl de aanwezigen zich tegoed deden aan frit spisjaal en een of twee glaasjes bier kwam de jury unaniem tot het oordeel dat Frits van Beek zich een jaar lange officieel Zittesje Maestro mag noemen. Dat klinkt bijna net zo goed als Vorst.

Klik op de foto boven dit bericht voor een impressie van de carnavalsmaandag in Sittard.

Cookieinstellingen