Christoph Jauernik nieuwe hoofdcoach OCI Nitrogen-Lions

Foto: © Ron Philips -Sporteve-foto.nl

Met ingang van het seizoen 2019-2020 zal Christoph Jauernik de rol van hoofdcoach bekleden bij drievoudig Landskampioen OCI Nitrogen-Lions.

De 34-jarige Duitser uit Eisenach wordt de opvolger van Mark Schmetz en tekent een contract voor twee jaar.

Jauernik speelde tijdens zijn actieve loopbaan zes jaar lang in de tweede Bundesliga, waarvan drie jaar voor zijn thuisclub ThSV Eisenach. Hij acteerde voornamelijk als spelverdeler op de middenopbouw. Op zijn 26e moest hij na een schouderblessure noodgedwongen een punt achter zijn spelersloopbaan zetten. Bij ThSV Eisenach kreeg hij de kans om zich als trainer-coach verder te ontwikkelen.

Vanaf 2010 bekleedde Jauernik bij Eisenach de functies van assistent-trainer en opleidingstrainer. In 2013 behaalde hij als coach zijn A-licentie binnen de Duitse handbalbond waarna hij in 2016 de leiding kreeg over het eerste team dat uitkwam in de tweede Bundesliga. Na een succesvol eerste seizoen, dat werd afgesloten met een zevende plek, namen Jauernik en Eisenach halverwege seizoen 2017-2018 afscheid van elkaar.

Bij de keuze voor Jauernik speelde niet alleen diens ruime ervaring als opleidingstrainer een belangrijke rol. Technisch manager Jeroen Hofman: “Met Jauernik halen we een coach binnen die nog niet bekend is binnen de BENE-League. Christoph is een jonge moderne coach die graag met de nieuwste technieken werkt. We hopen met hem voor een frisse wind te zorgen binnen de BENE-League.” Daarnaast sluit de speelstijl van Jauernik naadloos aan op de visie van OCI-Lions. “Hij heeft een offensieve mentaliteit die uitstekend bij onze offensieve speelstijl past. Daarbij is een van onze doelstellingen om onze jongens klaar te stomen voor het buitenland. Een mooie uitdaging voor een jonge coach als Christoph, die zichzelf daarmee ook meteen in de kijker kan spelen.”

Ook Jauernik is blij met de nieuwe uitdaging die hem bij OCI-Lions te wachten staat. “Bij OCI-Lions hebben zowel de spelers als ik de beschikking over uitstekende condities. De faciliteiten op het gebied van speel- en trainingshallen en de uitgebreide fysieke trainingsmogelijkheden zijn ontzettend belangrijk. Daarbij kom ik bij OCI-Lions te werken met goede talentvolle spelers waarvan een aantal al ervaring heeft met spelen in andere Europese competities. Deze club past bij mijn ambitie om een volgende stap in mijn carrière te zetten en Europese ervaring op te doen.”

Zijn eerste indrukken van het team zijn positief. “Ik hou van de offensieve en actieve dekking die ze hanteren. De basis die er ligt is goed en alle elementen voor verbetering zijn aanwezig.” Aanvallend ziet Jauernik de grootste uitdagingen. “Ik denk dat de aanval
effectiever moet, er zal ook meer gescoord moeten worden vanuit de snelle omschakeling van verdediging naar aanval. Aan mij de taak het spel zo te organiseren dat de individuele krachten van alle spelers optimaal benut worden.”

Naast Jauernik heet OCI-Lions ook een oude bekende welkom binnen de technische staf. De 48-jarige Harold Nusser zal na drie jaar afwezigheid weer de talenten van OCI-Lions onder zijn hoede nemen. Nusser tekent een contract voor een seizoen. De oud-international was tussen 2012 en 2016 ook al werkzaam als opleidingscoach voor OCI-Lions. In 2016 vertrok hij naar provinciegenoot Bevo HC, om de Panningse club al weer na een seizoen te verlaten voor eerstedivisionist HV Sittardia, dat fungeert als kweekvijver voor OCI-Lions.

Ten slotte zal OCI-Lions na dit seizoen afscheid nemen van Kai Feldmann. De 25-jarige Duitser kwam twee seizoenen uit voor LIONS en was met name verdedigend van grote waarde. “We zijn in onderling overleg tot de overeenstemming gekomen om volgend jaar niet meer samen te werken. Ik zal waarschijnlijk terugkeren naar Duitsland”, aldus Feldmann.

Reacties

Cookieinstellingen