DJ Flow Real viert jubileum met recordpoging

Foto: Groove Garden

De Sittardse DJ Tom Florie – DJ Flow Real – wil zijn 15-jarig DJ-jubileum komende zaterdag vieren met een recordpoging.

Hij wil op één avond in 15 kroegen in het centrum van Sittard optreden. Elke kroegbezoek duurt 15 minuten: 5 minuten voor installeren en weer afbreken en 10 minuten voor het draaien van een set.

De keuze om zijn jubileum op deze manier te vieren werd ingegeven door de wereld van de Rap en Hiphop. Daarin worden de meeste coupletten gerapt in 16 regels, ook wel bars genoemd. Vandaar de keuze om 15 kroegen/bars aan te doen voor zijn feestelijke recordpoging.

Aan deze recordpoging is uiteraard wat onderzoek vooraf gegaan. Daaruit bleek dat nog niemand het ooit heeft klaargespeeld om op één avond in 15 verschillende kroegen een set te draaien. Dat moest maar eens veranderen, zo vond Tom en dus ging hij aan de slag om 15 kroegbazen bereid te vinden om hem een set in hun zaak te laten draaien. In alfabetische volgorde worden zaterdag 16 maart vanaf 22:00 uur de volgende kroegen/bars bezocht: Café Bloem, Café De Buren, Café De Hollande, Café Dwaas, Café Ich en Dich, Café Schtad Zitterd, Café ’t Duvelke, Café ’t Sjterfhoes, Café Tapas, Café The Groove, Kafee De Kup, Ernesto’s Cantina Mexicana, Gastrobar 1677, Proeflokaal ’t Hophuys en Tapperie De Gats. In elke kroeg krijgt Tom een envelop in handen gedrukt met het genre waarmee hij de tien minuten durende sessie moet volmaken. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het tijdstip en de locatie. Uiterlijk 02:30 uur moet de recordpoging zijn afgerond en volgt een afterparty bij Ernesto’s op de Markt.

Wie is Tom Florie alias DJ Flow Real? Tom Florie (Sittard, 1985) start zijn DJ-carrière in 2004. Zijn eerste sets draaide hij in La Bamba, Fenix & Ernesto’s Sittard. In 2007 werd hij tweede op het Benelux DMC kampioenschap turntablism in de Melkweg in Amsterdam. Dan wordt hij ook docent bij DJ School Nederland. Vele optredens volgen en zijn talent blijft niet onopgemerkt. Van 2008 tot 2010 is Tom vaste zaterdagavond Dj bij de Mondial in Beek. In de Mondial wordt hij in 2009 benaderd om een vrijdag te programmeren. Hier wordt het concept Mamacita! geboren. Na drie edities in de Mondial verhuist Mamacita! naar de nieuwe thuisbasis Ernesto’s. Hier slaat het concept enorm aan en daarmee is de Sittardse urban-scene geboren. Met Mamacita! worden nog 14 andere locaties aangedaan door heel Nederland, waaronder vanaf 2012 een jaarlijks terugkerend podium op Groove Garden Festival. In 15 jaar volgen er vele vaste residency’s, optredens, evenementen, voorprogramma’s van grote artiesten en Tom gaat zelfs internationaal en draait in Duitsland, België, Ierland, Spanje en Tsjechië. Hoogtepunten zijn onder andere voorprogramma’s van The Game en Busta Rhymes en vele festivals waaronder Groove Garden, Afro Latino (B), ParookaVille (D), Once Upon A Beach en nog veel meer. Anno 2019 is Mamacita! nog altijd actief in Ernesto’s en op Groove Garden en viert Mamacita! dit jaar het 10-jarig bestaan. Sinds 2014 draait Tom elke eerste vrijdag van de maand vijf uren solo met “Flow’s First Friday” in Café Bloem.

Cookieinstellingen