Franse filmmiddag bij Filmhuis De Domijnen

Foto: Filmhuis De Domijnen

Filmhuis De Domijnen geeft je alvast een voorproefje op de zomer met een heerlijke Franse filmmiddag. Geniet van de schitterende boekverfilming van Un Amour Impossible van Catherine Corsini in een Franse ambiance op een mooie lentenamiddag op 31 maart.

In de pauze geniet je van Franse hapjes, een wijntje en Franse chansons uit de speakers of misschien wel live… laat je verrassen.

Dit aangrijpend psychologisch drama is nauwkeurig uitgewerkt en is een semi-autobiografische roman van Christine Angoten. Een prachtig portret van twee sterke vrouwen en een man, door wie zij zich laten inpalmen.

Regisseuse Catharine Corsini laat ons in het ongewisse welke onmogelijke liefde zij precies bedoelt. Deze man-vrouw relatie? Of is het belangrijk dat in voice-over de dochter het verhaal vertelt van haar moeder: een sterke vrouw als alleenstaande ouder en kostwinster. Behalve dan dat ene punt: dat zij blijft vechten voor erkenning van haar dochter door haar ongrijpbare minnaar. Hij ontkent niet de vader te zijn, houdt ook (on)regelmatig contact, maar erkent hun kind niet, waardoor bij de burgerlijke stand ‘Vader Onbekend’ genoteerd staat. Wat eind jaren vijftig van de vorige eeuw een behoorlijk negatieve lading had. Het duurde nog tien jaren voordat Dolle Mina opkwam en de term Bewust Ongehuwde Moeder trots gedragen werd.

Franse filmmiddag: Un Amour Impossible
Zondag 31 maart, aanvang 16:00 uur
Filmhuis De Domijnen, Ligne 3, Sittard
» kaarten bestellen

Reacties

article
157285
Filmhuis De Domijnen geeft je alvast een voorproefje op de zomer met een heerlijke Franse
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190314/franse-filmmiddag-bij-filmhuis-de-domijnen/
2019-03-14T20:07:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/03/14133627/Un-Amour-Impossible_st_9_jpg_-sd-high_%C2%A9Chaz-Productions.jpg
filmhuis De Domijnen, Franse filmmiddag, Un Amour Impossible
Nieuws