Stadspartij wil dat gemeente afziet van verkoop oude raadhuis

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Nu de verkoop van het oude raadhuis van Geleen aan de ondernemers Joosten Janssen niet doorgaat wil de gemeente verder onderhandelen met andere geïnteresseerden.

Oppositiepartij de Stadspartij wil echter dat het verkoopproces per direct wordt stilgelegd totdat er een integrale heroverweging heeft plaatsgevonden waarbij álle opties, inclusief kantoorfunctie, in beeld zijn gebracht.

Verder stelt de Stadspartij zich op het standpunt dat, als de gemeente het oude raadhuis toch wil verkopen, dit openbaar moet gebeuren.

Naar aanleiding van de gang van zaken rond de inmiddels afgeketste verkoop aan Joosten en Janssen heeft de Stadspartij een aantal vragen gesteld aan het College van B&W.

De Stadspartij wil graag weten welke andere partijen dan Joosten en Janssen waren geïnteresseerd in de aankoop van het oude raadhuis en waarom destijds niet is gekozen voor openbare verkoop van het pand. Verder wil men weten waarom het pand niet conform de afspraak vóór 1 maart is overgedragen aan de investeerders.

Ook zijn er vragen over de op 27 februari door wethouder Meekels gestelde nieuwe voorwaarde dat het pand moet worden terug geleverd aan de gemeente als er binnen anderhalf jaar geen horeca in het pand zou zijn gevestigd. Men wil weten waarom de wethouder met die voorwaarde kwam, of het college daarvan op de hoogte was en het met die voorwaarde eens was en waarom dit niet met de gemeenteraad is gecommuniceerd.

Ook vraagt de Stadspartij zich af of de wethouder zich bewust was van het feit van de nieuwe voorwaarde ertoe zou kunnen leiden dat de verkoop niet door zou gaan.

De Stadspartij noemt de gang van zaken een debacle en vindt dat in de toekomst de raad in dit soort zaken niet gepasseerd mag worden.

Tenslotte vraagt de Stadspartij het College om het verkoopproces stil te leggen om alles opnieuw te overwegen en zo verdere problemen en onvoorziene kosten te voorkomen.

Reacties

article
157254
Nu de verkoop van het oude raadhuis van Geleen aan de ondernemers Joosten Janssen niet
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190314/stadspartij-wil-dat-gemeente-afziet-van-verkoop-oude-raadhuis/
2019-03-14T09:00:50+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/11/28161551/achterzijde-oud-raadhuis-geleen-brugverbinding-verdwijnt.jpg
oude raadhuis Geleen, Stadspartij
Nieuws