NS: pensioenactie werkt hele maandag door

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De NS waarschuwt treinreizigers dat er maandagochtend landelijk hinder zal ontstaan door de acties voor het bevriezen van de AOW-leeftijd op 66 jaar.

Een deel van de NS-medewerkers sluit zich bij die acties aan en gaat pas na 07.06 uur aan het werk, 66 minuten later dan de bedoeling is. “Afhankelijk van het aantal standplaatsen van waaruit actie wordt gevoerd kan dit potentieel de hele dag grote hinder geven”, aldus de NS.

NS-topman Roger van Boxtel vindt het jammer dat voor deze vorm van actievoeren is gekozen. “Staken mag, dat is een recht in Nederland. Dat gaan we ook niet tegenwerken, maar ik vind het wel jammer naar onze reizigers toe. Want die verwachten gewoon dat de treinen rijden.”

Hij belooft dat de spoorwegen er alles aan zullen doen om de dienstregeling na de staking zo snel mogelijk op te starten. “Ik wil de reizigers om geduld vragen, want het kan maandag wat tegenzitten. We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk de treinen weer op het spoor te hebben”, aldus Van Boxtel.

Reacties