Dinsdag is het weer zover: Sint Joepmarkt in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Dinsdag 19 maart gaat in Sittard met de altijd drukbezochte Sint Joepmarkt het jaarmarktseizoen van start.

Het centrum van de stad staat dan weer vol met marktkramen en standwerkers met de meest uiteenlopende producten. Van voetenzalf en vlekkenzeep via dunschillers, kruidenscharen en wonderraamwissers tot aardbeien, snoepspekken, tassen, mode-accessoires, ondergoed en strijkplankovertrekken. Maar ook brocante en curiosa worden er aangeboden. En planten natuurlijk.

De Sint Joepmarkt wordt dit jaar voor de 216e keer gehouden en begint zoals gebruikelijk ’s ochtends om 08:00 uur en duurt tot ’s middags 17:00 uur.

Het weer met Sint Joep

Vorig jaar was het droog, maar ijzig koud met Sint Joep. Dit jaar blijft het volgens de weersverwachtingen eveneens droog, maar is het met 11 graden wel wat aangenamer dan verleden jaar.

Koning van St. Joep

Marc Demeyer werd in 2018 – net als in 2016 – met zijn dunschiller uitgeroepen tot Koning van St. Joep. De felbegeerde titel wordt jaarlijks uitgereikt aan de standwerker die zich in de ogen van de jury het beste profileert als verkoper. Daarbij spelen zaken als welsprekendheid, overtuigingskracht, originaliteit, klantvriendelijkheid en aantrekkingskracht op het publiek een rol. De nieuwe Koning van St. Joep wordt dinsdagmiddag weer bekend gemaakt door wethouder Leon Geilen (markten).

Parkeren

Door de grote toestroom aan bezoekers kan het vinden van een parkeerplaats op 19 maart moeilijk zijn. De gemeente Sittard-Geleen raadt bezoekers aan om, indien mogelijk, te reizen met de trein of bus. Vanaf het (bus)station in Sittard is het enkele minuten lopen tot op de St. Joepmarkt. Ga naar www.ns.nl of www.9292ov.nl voor de actuele reistijden. Voor mensen die in de buurt wonen, is de fiets een goede optie. In Sittard zijn genoeg fietsenstallingen waar u uw fiets bewaakt én gratis kunt stallen.

Bekijk onderstaande plattegrond voor meer informatie over route, parkeren en fietsenstallingen.

De nazit

De jaarmarkt trekt jaarlijks tal van oud-Sittardenaren terug naar de plek van hun roots. Tijdens, maar vooral ook na afloop van de markt, is het in de cafés in de stad dan ook erg druk en blijft het gezellig tot in de kleine uurtjes. Je komt met Sint Joep tal van oude bekenden tegen. Daarmee is de dag ook een mooie gelegenheid om de oude banden nog eens aan te halen.

Borner Paasmarkt

Liefhebbers van jaarmarkten komen ruim weken na Sint Joep opnieuw aan hun trekken. Op Paasmaandag 22 april wordt dan in Born de 52e editie van de jaarlijkse Paasmarkt gehouden.

Reacties

article
157511
Dinsdag 19 maart gaat in Sittard met de altijd drukbezochte Sint Joepmarkt het jaarmarktseizoen van
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190317/dinsdag-is-het-weer-zover-sint-joepmarkt-in-sittard/
2019-03-17T14:07:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/03/18212247/het-weer-met-sint-joep.jpg
Sint Joep
Nieuws