Film- en nakaartavond in Sittardse Optochthal

Foto: © Guus Queisen

Het Optoch Kommitee Zitterd (OKZ) organiseert – zoals gebruikelijk kort na carnaval – haar jaarlijkse Film- en Nakaartavond in de optochthal aan het Fischerpad.

Aanstaande zaterdag 23 maart biedt deze voor iedereen gratis toegankelijke afsluitavond van het ‘vijfde seizoen’ weer een mooie gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te kaarten over het afgelopen vastelaoves-seizoen en om ervaringen en ideeën uit te wisselen. De avond begint om 19:33 uur.

Mooie afsluiter van 5×11 jaar Optochkommitee Zitterd

Gedurende de hele avond vertoont het OKZ doorlopend de films van de Kinderoptocht en de Grote Optocht van dit jaar. Daarnaast zijn er ook historische optochtopnames te zien. Als klap op de vuurpijl zijn op diverse LCD schermen de mooiste foto’s van dit seizoen te aanschouwen. Stadsprins Rob I krijgt deze avond, uit handen van OKZ-voorzitter Peet van Erp, het eerste exemplaar van de DVD met daarop de beelden van de kinder-, grote en sjörkarre-optochten aangeboden. Verder wordt deze avond ook nog stilgestaan bij het 5×11-jarig bestaan van het OKZ.

Sfeervol decor

De avond vindt plaats in de Optochthal, temidden van de mooie praalwagens, die zelf onderdeel uitmaken van de vertoonde optochtfilm. De praalwagens in de hal zijn dan sprookjesachtig aangelicht en tussen de wagens is een gezellig pleintje gecreëerd met voldoende zit- en staruimte voor een hapje en een drankje en een gezellig gesprek. Dat biedt goede vooruitzichten op een leuke avond in de Optochthal aan het Fischerpad 111 in Sittard.

Cookieinstellingen