Jan van Rooij uitgeroepen tot Koning van Sint Joep 2019

Wethouder Leon Geilen feliciteert Jan van Rooij, Koning van Sint Joep 2019
Wethouder Leon Geilen feliciteert Jan van Rooij, Koning van Sint Joep 2019
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanmiddag rond de klok van 15:00 uur werd standwerker Jan van Rooij uitgeroepen tot Koning van Sint Joep 2019.

De jury kwam tot dat oordeel omdat De Rooij, die siliconensponsjes aan de man/vrouw bracht, zich het beste profileerde als verkoper. Daarbij werden zaken als welsprekendheid, overtuigingskracht, originaliteit, klantvriendelijkheid en aantrekkingskracht op het publiek meegewogen.

De nieuwe Koning van St. Joep werd bekendgemaakt door wethouder Leon Geilen (markten), die de gelukkige winnaar een oorkonde, de wisseltrofee, de koningssjerp en een bos bloemen aanbood. De Rooij was licht geëmotioneerd toen bekend werd dat hij de uitverkorene van de jury was. “Ik vind het een geweldig grote eer. Dit is toch wel een van de mooiste prijzen die je als standwerker kunt winnen.” Jan de Rooij volgt hiermee Marc Demeyer op, de Belgische marktkoopman die ook vandaag weer – iets verderop dan Jan – te vinden was met zijn dunschiller.

De jury bestond ditmaal uit de oprichters van de Voedselbank Zuid-Limburg Harrie en Hannie Verweij, Bart Rams (manager bij Zuyd Hogeschool), Veerle Smets (Miss Oktoberfeest 2018) en Maurice Daemen (manager bij cultuurbedrijf De Domijnen). Zij oordeelden dat Jan de Rooij de beste was van de 86 standwerkers die vandaag tussen 290 ‘stille kramers’ van zich lieten horen.

Van Rooij werd afgelopen jaar zevende tijdens het Nederlands Kampioenschap Standwerken.

Cookieinstellingen