Zaterdag jaarlijkse Krombroodrapenloterij in centrum Sittard

Zaterdag loterij Krombroodrapencomité
Zaterdag loterij Krombroodrapencomité
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 31 maart – met Halfvasten – worden aan de zogenaamde Kogelvanger op de Kollenberg weer duizenden overheerlijke krombroodjes uitgeworpen naar de grabbelende en graaiende kinderen.

Het Krombroodrapen is de oudste Sittardse tradities en is opgenomen in de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.

Op zaterdag 23 maart laat het Krombroodrapencomité Sittard al van zich horen met een loterij in de binnenstad van Sittard. Met het Rad van Fortuin worden de winnende loten ter plekke gedraaid. Er zijn mooie prijzen te winnen. Veel Sittardse winkeliers hebben prijzen beschikbaar gesteld.

De eerste trekkingen/draaiingen vinden om 12:30 uur plaats op de Steenweg en daarna zal er elk uur op een andere locatie een volgende trekking plaats vinden, totdat de laatste trekking rond 16:30 uur op de Markt heeft plaatsgevonden.

Kijk in binnenstad dus uit naar de leden van het Krombroodrapencomité of de dames van de Dörpelmaeg bij wie u de loten voor de loterij kunt kopen. Dat kan zelfs met uw pinpas!

Cookieinstellingen