#uvraagtwijrijden – Politie enthousiast over actiedag ‘Rent a cop’

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op woensdag 20 maart konden inwoners van de Westelijke Mijnstreek via social media zelf de politie inschakelen.

Op haar Facebookpagina meldt de eenheid Basisteam Politie Westelijke Mijnstreek dat zij op 20 maart in totaal 30 meldingen van inwoners ontvingen, waarvan er 19 in behandeling konden worden genomen.

» #uvraagtwijrijden – ‘Rent a cop’ bij Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek

Op aanwijzing van inwoners werden er snelheidsmetingen uitgevoerd en werd er opgetreden tegen foutparkeerders bij basisscholen en in woonwijken, tegen baasjes die hun honden onaangelijnd uitliepen en die de uitwerpselen van hun huisdier niet opruimden.

De inzet heeft geleid tot 14 bekeuringen voor verschillende overtredingen. Daarnaast heeft de politie middels de Buiten Beter App diverse meldingen gedaan van afvaldumpingen. Met de Buiten Beter app kun je snel en eenvoudig een verschillende meldingen direct naar de gemeente sturen, die daar vervolgens mee aan de slag gaat.

Eén melding had tot gevolg dat een paspoort in beslag werd genomen en dat er meerdere controles werden uitgevoerd bij hotels waar gastarbeiders verbleven.

Verder was er een inwoner die op het ludieke idee kwam om de politie te vragen hem naar het adres van zijn sollicitatiegesprek te brengenen. “Bij hoge uitzondering hebben wij dit verzoek ten uitvoer gebracht”, zo melden de dienders, die verder erg enthousiast zijn over het verloop van de actie en de meldingen die binnen kwamen.

De politie hoopt deze actie in de toekomst een vervolg te kunnen geven.

Cookieinstellingen