OBS Aan de Meule gaat naar buiten op de Nationale Buitenlesdag 2019

Foto: CC0

Dinsdag 2 april 2019 doet OBS Aan de Meule in Sittard, onderdeel van Stichting Kindante, mee aan de Nationale Buitenlesdag.

Dit jaar is de school ambassadeursschool van heel Limburg! Op deze buitenlesdag krijgen kinderen in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten doen kinderen namelijk actiever mee, hebben ze meer plezier en bewegen ze meer.

Leuk en goed voor leerprestaties en de gezondheid

Tijdens de Nationale Buitenlesdag wordt op meer dan 2500 scholen buitenles gegeven. Ook OBS Aan Meule in Sittard doet zoals ieder jaar weer mee aan deze vierde editie van de Buitenlesdag. De kinderen van de hoogste groep (groep 7/8) gaan voor de kinderen in de lagere groepen aan de slag om geweldige buitenleer- en doe-activiteiten te bedenken en te organiseren. Dat maakt deze dag extra bijzonder! De hele ochtend staat in teken van deze activiteiten. Kinderen krijgen dus niet alleen buiten les, maar krijgen ook nog eens les van hun oudere schoolgenootjes! Bewegen en actief bezig zijn staat hoog in het vaandel op OBS Aan de Meule, dus een dag als deze past perfect bij haar visie.

IVN en Jantje Beton organiseren voor het vierde jaar de Nationale Buitenlesdag. Niet zonder reden. Op school zitten kinderen veel te veel binnen. Kinderen geven zelf aan vaker naar buiten te willen (liefst 1x per week). Kinderen beoordelen buitenlessen met een 8,8. Dat blijkt uit recent onderzoek van ResCon waarin ze bijna 400 basisschoolkinderen vroegen naar hun ervaringen. Daaruit blijkt dat kinderen meer plezier in de lessen ervaren en het fijn vinden dat ze meer kunnen bewegen.

Reacties