Zuyderland concentreert medewerkers Zorg op Parklaan in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het pand aan de Parklaan 10 in Sittard, waar het even voormalige Waterschap Roer en Overmaas tot vorig jaar was gehuisvest, heeft nieuwe bewoners.

Het kantoorgebouw op de plek waar ooit Villa Zomerlust – het geboortehuis van Toon Hermans – stond heeft sinds 1 april Zuyderland als huurder. Daar zijn staf- en ondersteuningsfuncties van de verschillende bedrijven van Zuyderland Zorg gevestigd in één gebouw. Het gaat om zo’n 150 medewerkers die voorheen verspreid gehuisvest waren op diverse plekken in de Westelijke Mijnstreek en Echt-Susteren.

Zuyderland verwacht dat het samenbrengen van de medewerkers van Zuyderland Zorgcentra, Thuiszorg, Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en Huishoudelijke Hulp op één locatie in het stadshart van Sittard unieke kansen biedt om de samenwerking en integratie binnen de care-tak van Zuyderland verder te optimaliseren.

Medewerkers die op de Parklaan werken, komen van vier verschillende locaties: Zorgservice in Susteren; de Huishoudelijke Hulp in Sittard; staf & ondersteuning van Zuyderland Thuiszorg; Zorgcentra en JGZ in Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen (op de Zorgboulevard N) en de afdeling opleidingen van Zuyderland Zorgcentra die in zorgcentrum Lemborgh gehuisvest waren. Ook de Verpleegkundige en Verzorgende Advies Raad (VAR) en de Ondernemingsraden van de verschillende bedrijven zijn nu gevestigd in het pand aan de Parklaan.

Cookieinstellingen