Onbewaakte overweg in Limbricht blijft waarschijnlijk open

Zicht op het spoor vanaf de sportparkzijde van de overweg
Zicht op het spoor vanaf de sportparkzijde van de overweg
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De onbewaakte overweg bij de Michiels van Kessenichstraat in Limbricht gaat naar het nu uitziet toch niet dicht.

Beveiliging of ondertunneling van de overweg, die alleen door voetgangers en fietsers wordt gebruikt, is volgens ProRail veel te duur. Verplaatsing van de onbewaakte overweg was tot voor kort wat ProRail betrof de enige optie.

Nu wijkt de spoorbeheerder van dat standpunt af, zo meldt De Limburger. Tegen de plannen om de onbewaakte overweg 200 meter in westelijke richting te verplaatsen was in Limbricht veel verzet, ook omdat ProRail niet voldoende gekeken zou hebben naar alternatieven om de overweg – waar volgens omwonenden al lange tijd geen enkel incident heeft plaatsgevonden – veiliger te maken.

Een van de opties die door inwoners van Limbricht zijn geopperd om de oversteekplaats van de enkelspoor goederenlijn van het spooremplacement in Sittard naar de haven van Holtum veiliger te maken is het kappen van een aantal bomen – langs de flauwe bocht in het spoor – die nu nog het zicht op eventueel aankomend treinverkeer bemoeilijken.

Er rijden niet zo heel veel treinen over het spoorlijntje en de treinen die er rijden passeren de bebouwde kom van Limbricht met lage snelheid.

ProRail zegt zich te zullen beraden op een aantal haalbare alternatieven en die in de nabije toekomst eerst te bespreken met de omwonenden.

 

Cookieinstellingen