Aanstaand weekend is het Museumweekend!

Kom op zaterdag 13 of zondag 14 april in het kader van de Nationale Museumweek gratis een kijkje nemen bij het museum hedendaagse kunst- en erfgoedcentrum De Domijnen!

De deuren van het museum en erfgoedcentrum staan wagenwijd open voor iedereen. Ook zijn er diverse rondleidingen waaraan je gratis kunt deelnemen.

Ontdek het museum hedendaagse kunst- en erfgoedcentrum De Domijnen

Tijdsbeelden toont assemblages en gedichten van Frank Eerhart

Erfgoedcentrum De Domijnen

Bij het erfgoedcentrum zie je een vaste presentatie van 24 unieke topstukken die het verhaal van Sittard-Geleen vertellen én de tentoonstelling Tijdsbeelden.

De expositie Tijdsbeelden toont assemblages en gedichten van Frank Eerhart. Eerhart werkt met objects trouvés, verdwaalde objecten die hun oorspronkelijke functie verloren hebben, maar die hem fascineren vanwege hun vorm, materiaal en geschiedenis. Door sporen van hun verleden te behouden worden ze met bescheiden ingrepen geassembleerd tot portretten, figuren of tot opmerkelijke objecten.

Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen

Bij het museum hedendaagse kunst zie je de tentoonstelling Adrift van de Cubaanse kunstenaar Ricardo Brey.

De tentoonstelling van Brey bestaat vooral uit foto-gerelateerde werken. In deze installaties gebruikt de kunstenaar fotografie als vertrekpunt, om deze samen te voegen met sculpturale elementen, teken- en schilderkunst. De werken hebben veelal de mondiale ontbossing en klimaatverandering tot onderwerp. Naast de foto-gerelateerde werken wordt een selectie andere werken uit het project Adrift gepresenteerd, waaronder tekeningen en nieuwe sculpturen.

Museumweekend

Tijdens het Museumweekend op 13 en 14 april zijn het museum hedendaagse kunst en erfgoedcentrum De Domijnen (van 11:00 tot 17:00 uur) gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er op beide locaties rondleidingen waaraan je gratis deel kunt nemen.

Adrift van de Cubaanse kunstenaar Ricardo Brey

Programma Museumweekend

  • Zaterdag 13 april
    • 13:00 uur – Rondleiding door de expositie Adrift door curator Roel Arkesteijn in museum hedendaagse kunst (gratis)
    • 15:00 uur – Rondleiding door kunstenaar Ricardo Brey door zijn expositie Adrift in museum hedendaagse kunst (Engelstalig, gratis)
  • Zondag 14 april
    • 13:00 uur – Rondleiding door de expositie Tijdsbeelden door Frank Eerhart in het Erfgoedcentrum (gratis)
    • 14:00 uur – Rondleiding door de expositie Tijdsbeelden door Frank Eerhart in het Erfgoedcentrum (gratis)
    • 15:00 uur – Finissage Tijdsbeelden in het Erfgoedcentrum (gratis)

Museumweekend
13 en 14 april – 11:00-17:00 uur.
Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen, Ligne 5, Sittard
Erfgoedcentrum De Domijnen, Kapittelstraat 6, Sittard

Cookieinstellingen