Cursus Pedagoog in de Sport bij Fontys Hogeschool Pedagogiek

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fontys Hogeschool Pedagogiek heeft een nieuwe cursus ‘Pedagoog in de Sport’ ontwikkeld die op 23 mei 2019 in Eindhoven van start zal gaan.

De sportwereld heeft behoefte aan een pedagogisch professional die het sporttalent coacht, motiveert en stimuleert. Op deze behoefte speelt de cursus ‘Pedagoog in de Sport’ in.

De laatste tijd lijken de frustraties op het sportveld op te lopen. Als (vrijwillige) trainer/coach is het belangrijk dat je hier goed mee om kunt gaan. Soms ervaar je hoe lastig het is om kinderen goed te begrijpen en te begeleiden. Wat je als trainer/coach en als gemeenschap laat zien is van invloed op wat kinderen normaal gaan vinden. Om hierin te ondersteunen heeft Fontys de cursus ‘Pedagoog in de Sport’ ontwikkeld. De bijeenkomsten geven je handvatten om met plezier te (blijven) coachen en lastige situaties het hoofd te bieden.

Over de cursus

Marcel van Herpen leidt de eerste avond met een inspirerend verhaal rondom zijn ervaringen als ‘pedagoog in de sport’. Marcel is ervaringsdeskundig onderwijsbegeleider, spreker en auteur en werkzaam bij het Centrum Pedagogisch Contact. Hij geeft lezingen en begeleidt trajecten in de onderwijs- en sportwereld. Bij de volgende twee bijeenkomsten wordt de theorie (pedagogische principes) en de praktijk (actuele situaties) besproken. Je leert hoe je kinderen/sporters/groepen op de juiste manier kan activeren, motiveren en stimuleren.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor ouders, (vrijwillige) coaches, trainers en anderen die betrokken zijn bij het werken met jeugd binnen een sportclub.

Praktische informatie

De cursus Pedagoog in de Sport bestaat uit drie avonden en start op 23 mei bij Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. De andere cursusdagen zijn gepland op 6 en 20 juni. Voor meer informatie kan een mail gestuurd worden naar [email protected] of kijk op deze link.

Cookieinstellingen