Overhoven maakt zich op voor de Kennedymars

<em>Bart Taks uit Nieuwstadt, drievoudig winnaar Kennedy-Mars</em>
Bart Taks uit Nieuwstadt, drievoudig winnaar Kennedy-Mars
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De laatste kilometers van de Kennedy Mars, de Swentibold Mars en de Mini Mars voeren dit jaar door de wijk Overhoven.

Voor het eerst in het historie van het bekende wandelevenement – de Kennedy Mars Sittard beleeft dit jaar zijn 56e editie – is de laatste officiële controlepost voor deelnemers dit jaar ondergebracht op de Heistraat in Overhoven.

“En Overhoven zou Overhoven niet zijn, als men dat onopgemerkt voorbij zou laten gaan”, zo laat Fred den Rooijen weten. “Een drietal clubs, te weten c.v. De Narre, de stichting Wijkfeesten Overhoven en de stichting Oktoberfeesten Zitterd hebben in samenwerking met Oos Kaar het plan opgevat om er een feestje van te maken voor alle volgers en supporters.”

De lopers krijgen voor de laatste kilometers in Overhoven nog even een hart onder de riem gestoken. Op de Heistraat wordt het gazon van Oos Kaar daarvoor feestelijk ingericht: naast de controlepost komt een feesttent met terras en voor de jeugd staat er een springkussen.

Hapjes en drankjes zijn er in voldoende mate verkrijgbaar. DJ Peter, diverse artiesten en joekskapellen treden op terwijl de wandelaars voorbijkomen.

Van 13:00 uur tot 22:00 uur is Overhoven dé plek om de in een prettige sfeer de lopers aan te moedigen voor hun laatste loodjes op weg naar de Markt. De doorkomst van de eerste (wedstrijd)wandelaar wordt verwacht tussen 13:00 en 13:30 uur.

Overhoven heet iedereen van harte welkom.

Cookieinstellingen