Geleen zoals het vroeger was: nieuw fotoboek is uit

Foto:

‘Geleen zoals het vroeger was’ is een nieuw fotoboek over het Geleen van vroeger. Het boek werd vanochtend gepresenteerd.

Het boekwerk is samengesteld en geschreven door Pierre Vossen, Ad Hoogenboom en Hub Kitzen. Het wordt uitgebracht in het kader van het jubileum 40 jaar Heemkundevereniging Geleen in samenwerking met Stichting Cultuur-Historische Uitgaven Geleen (SCHUG). Het eerste exemplaar werd vanochtend door Ad Hoogenboom (Heemkundevereniging Geleen) en Wiel Gielkens (SCHUG) uitgereikt aan wethouder Leon Geilen.

In haar veertigjarig bestaan heeft Heemkundevereniging Geleen heel veel foto’s en unieke glasplaatnegatieven verzameld. Voor dit boek is een keuze gemaakt uit een variatie van bijzondere beelden. Alle wijken van Geleen komen aan bod, maar er worden ook afbeeldingen van personen, families en verenigingen afgedrukt.

Het boek telt 144 pagina’s en bevat ruim 150 foto’s, waarvan het merendeel niet eerder gepubliceerd is. Om de geschiedenis van de foto of de plaats waar deze gemaakt is beter te belichten worden ze voorzien van een uitgebreide begeleidende tekst. De foto’s bestrijken de periode van mijnbouw in Geleen. ‘Geleen zoals het vroeger was’ komt uit in de serie Geleen door de eeuwen heen, deel XV.

Er bleek zoveel uniek fotomateriaal voorhanden te zijn dat voor de toekomst minimaal een tweede deel gepland is. Het wordt een boek dat in de kast van iedereen met een warm hart voor Geleen niet mag ontbreken.

Bestel het boek nu!

Het boek is voor €19,50 te koop bij Heemkundeverenging Geleen, Bruna Geleen, Dit&Dat Zuidhof en bij Borée in Geleen-Lindenheuvel.

Reacties