Programma 15e Oktoberfeest gepresenteerd en kaartverkoop gestart

Wethouder Berry van Rijswijk geeft startsein voor de kaartverkoop
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zondagmiddag om 16:00 uur startte wethouder Berry van Rijswijk met een druk op de knop de kaartverkoop voor de jubileumeditie van het Sittardse Oktoberfeest.

Daarmee kwam ook de nieuwe website voor het Oktoberfeest 2019 online. Dat gebeurde in aansluiting op de jaarlijkse programmapresentatie van het komende Oktoberfeest, dat dit jaar van 11 tot en met 16 oktober wordt gevierd.

En omdat het een jubileumeditie is – het grootste najaarsfeest van het Zuiden viert dit jaar zijn derde lustrum – staat er een dijk van een programma op de rit. “Tijdens deze jubileumeditie kiest het Oktoberfeest Sittard voor het thema: Grenzeloos. Grenzeloos internationaal, grenzeloos in hoogte, grenzeloos in aantal artiesten, grenzeloos in vermaak. Kortom: Een grenzeloos programma!”, zo belooft de organisatie in de vooraankondiging van de programmapresentatie. Zes dagen lang kunnen de feestgangers genieten van meer dan 100 acts, niet alleen verspreid over de vier bekende feestpaviljoens, maar ook over diverse podia in de binnenstad.

Veel bekende namen dit jaar, maar ook een aantal verrassingen. En wie of wat die verrassingen zijn, dat blijft een verrassing tot het moment van optreden. De laatste avond van het Oktoberfeest, op woensdag 16 oktober, is uitgeroepen tot Jubileumavond en die avond is het programma in het – dit jaar twee verdiepingen tellende – Brand Weizenpaviljoen – een complete verrassing. Die avond treden in totaal 15 verschillende artiesten op. Hun namen maakt de organisatie vooraf niet bekend. Het enige dat men kwijt wil is dat een aantal van hen al eens op de bühne stond tijdens een vorige editie van het Oktoberfeest, maar dat er ook een aantal artiesten optreden die nooit eerder op het Sittardse Oktoberfeest optraden. “Wie ons erop vertrouwt dat we op de slotavond voor een weergaloos daverend grenzenloos programma zullen zorgen die mag de woensdagavond niet missen”, aldus Sjef Schurgers tijdens de presentatie van het programma.

Zoals gewend kunt u tijdens het Oktoberdeest weer terecht in vier feestpaviljoens: Connect Stube, Brauhaus Brand, Boels Rental paviljoen en Brand Weizen paviljoen.

Vanwege de bouwwerkzaamheden aan het Lang Getske is het terrein dit jaar iets anders ingericht en verrijst er een gloednieuw Brand Weizen paviljoen, dat de organisatie samen met de Neptunus Group heeft ontworpen. Een paviljoen met een tweede verdieping en een glazen façade die uitzicht biedt op de schootsvelden.

Verder houdt de organisatie vast aan dat wat goed was en is: Rimpelpop, SimmeSaame, LollyPop (met een vernieuwd concept), het internationaal schutters- en gildentreffen op zondag, topbands in het Brand Weizen paviljoen, een aansprekend programma voor jonger publiek in het Boels Rental paviljoen en een weergaloze Limburgse middag tijdens Oktoberfeestzondag, doorlopend muziek en altijd vrij entree in de Connect Stube en gevarieerd amusement en eten in Brauhaus Brand. En vanwege het daverende succes van de Zuidlease Almhütte – gezellig eten en drinken – keert die dit jaar in een grotere vorm terug. Lederhosenland betrekt dit jaar ook een Almhütte en zegt het oude paviljoen vaarwel. Ook de Biergarten en het Stapelhaus keren weer terug op de Wiese. Plein Ligne wordt zes dagen lang een familieplein voor het hele gezin en in de Sittardse binnenstad zijn er tal van optredens in diverse cafés. En verder is er natuurlijk ook de Oktoberfeestkermis met tientallen attracties voor jong en oud. De plechtige Oktoberfeestmis verhuist vanwege de grote belangstelling van de basiliek aan de Oude Markt naar de Grote Kerk op het Kerkplein.

Op 11 oktober start het vijftiende Oktoberfeest met de VDL Jubileum Oktoberparade. Dat gebeurt kort nadat in Brauhaus Brand Miss Oktoberfeest 2019 is geïnstalleerd. Daarna wordt in het Brand Weizenpaviljoen het eerste vat aangeslagen en vanaf dat moment barst het programma écht los.

 

Dossier: Oktoberfeest
'

Reacties

article
160447
Zondagmiddag om 16:00 uur startte wethouder Berry van Rijswijk met een druk op de knop
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190422/programma-15e-oktoberfeest-gepresenteerd-en-kaartverkoop-gestart/
2019-04-22T17:29:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/04/22174534/berry-van-rijswijk-start-kaartverkoop.jpg
Oktoberfeest, programmapresentatie
Nieuws