Opening Fortuna Museum op zaterdag 25 mei

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zaterdag 25 mei 2019 opent de Stichting Fortuna Museum de deuren van een bijzondere ruimte in het stadion van Fortuna Sittard aan de Milaanstraat 120 in Sittard.

Het eigentijdse, hypermoderne Fortuna Museum wil mensen verrassen, verwonderen, zorgen voor een onvergetelijke beleving en laten zien dat de fusieclub een verbindende factor is voor de diverse stadsdelen binnen de gemeente Sittard-Geleen.

De historie van het betaalde voetbal in de Westelijke Mijnstreek wordt in het museum op een aparte manier tot leven gebracht. Er wordt volop aandacht geschonken aan het wel en wee van de profclub Fortuna Sittard. Grote momenten van de voorlopers Fortuna ’54, Sittardia, Sittardse Boys, VVS en SV Maurits komen eveneens aan bod.

Jong en oud gaan in dit museum ongetwijfeld hun hart ophalen en genieten van de foto’s, films, collectie voetbalshirts, blinkende bokalen in de schatkamer, ‘onze’ 25 coryfeeën, souvenirs, et cetera.

Indrukwekkend is het overzicht van de bijna 500 namen van spelers, die sinds 1968 de eer van de fusieclub hebben verdedigd. In het museum komen de groenwit en geelblauw gevoelens van toen weer tot leven en krijgt het groengeel gevoel van tegenwoordig ruim baan.

Het Fortuna Museum wordt op zaterdag 25 mei om 19:00 uur. Een dag later is het museum te bezichtigen door de leden van de supportersvereniging Fortuna SC.

Vanaf woensdag 29 mei gaan de deuren voor iedereen open. De openingstijden zijn elke woensdag van 10:00 tot 16:00 uur en elke eerste en derde zaterdag van de maand tussen 10:00 en 13:00 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen