Es ’t douk vilt – De Desperado’s stoppen na 10 jaar ‘muzikale sjpas’

De Desperado's stoppen ermee
De Desperado's stoppen ermee
Foto: De Desperado's

Op zaterdag 11 mei geeft de Sittardse band De Desperado’s haar laatste concert op de Markt in Sittard bij café Ich en Dich, daar waar het tien jaar geleden ook begon.

De negenkoppige band startte ooit als trio (Bram Poiesz, Wim Schrooten, Paul Ruigt), puur voor de grap, tijdens een bruiloft. Daaruit volgde een eerste optreden bij café Ich en Dich. De band had toen vier nummers in het repertoire. Die werden gespeeld in de eerste set en herhaalde in de tweede. Al snel breidde de band uit met Bas Weijman, Sjef Weijman, Jack Vahsen, Michiel Bartholomeus en Hans Wijnands. Leon Kaminski nam een aantal jaren geleden het drumstel voor zijn rekening en als laatste werd Ron Goulding nog toegevoegd als gitarist. Alles onder de regie van manager Ben Vaessen.

De band bracht in de tien jaren van haar bestaan twee CD’s uit. De Desperado’s spelen muziek van de jaren 60 tot nummers van nu. Alle nummers zijn van Zittesje teksten voorzien en zo werden klassiekers geboren als Zo gaer ens sjans, Oh waat ein nach, Kèndj waat bèste lelik, Maak mich wakker, Pak mich ‘ne daag verlof en nog vele andere.

Het jaarlijks optreden bij Ich en Dich werd een jaarlijks hoogtepunt, maar daarnaast waren er optredens op vrouwluujzittinge in en buiten Sittard, de deelname tot twee maal toe aan de Nach van ’t Limburgse leed in Venlo, het parkfeest in Sittard met Koningsdag, optredens op de Markt met St.-Joep, ’t Kanon van ’t Balkon en Marotte-zittingen.

Zaterdag 11 mei valt dan definitief het doek voor de band: na tien jaar is het mooi geweest en is het tijd voor andere (muzikale) avonturen. Diverse gastartiesten, waarmee eerder werd opgetreden, zijn dan van de partij, waaronder 4men4women en Esther van Cleef.

Om voldoende plaats voor iedereen te creëren is er een buiten-bühne. Daarnaast wordt het optreden live gestreamd via Webcam Sittard, zodat ook fans van buiten Sittard dit laatste kunstje kunnen meebeleven. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen: Nog eine dan…

Cookieinstellingen