De daad bij het woord: actie tegen zwerfvuil

Foto: Michel van Dijke

Michel van Dijke uit Geleen zet zich voor diverse zaken in onze gemeente in. Sinds kort is hij ook in actie gekomen tegen zwerfafval in onze gemeente.

Werkzaam bij kozijnenfabrikant Helwig en daarnaast onder meer actief voor Wielerbaan Geleen en Stichting Petje af Zuid-Limburg was er nog ruimte om ook voor het milieu in actie te komen.

Hij wil de inwoners van de gemeente bewust maken van het probleem en van de oplossing. Daartoe is Van Dijke onder meer begonnen met de Facebookpagina ‘Tegen zwerfafval in Sittard-Geleen’.

Afval hoort niet op straat of in het plantsoen rond te slingeren. Afval hoort in een afvalbak. Afgelopen week kwam hij in het nieuws met zijn voornemen om in actie te komen tegen het dumpen van zakjes met hondenpoep in straatkolken.

Van Dijke gaat in gesprek met de gemeente om meer aandacht te krijgen voor het probleem van zwerfafval. En in afwachting van de uitkomsten van het gesprek heeft hij bij wijze van proef alvast een aantal afvalbakken en straatkolken van passende teksten voorzien, om mensen aan te sporen tot milieubewust gedrag.

“En dat wordt gewaardeerd, gezien de reacties die ik op deze actie krijg. Ook het Waterschap Limburg heeft positief gereageerd”, zo laat hij weten.

Reacties