Gemeenteraad neemt motie verduurzaming evenementen aan

Foto: SGN

Op donderdag 9 mei heeft de gemeenteraad van Sittard-Geleen ingestemd met een motie van de PvdA. Een motie over de verduurzaming van evenementen, die in samenwerking met GroenLinks en D66 is opgesteld.

Evenementen zijn een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Het brengt mensen samen, maakt een stad levendig, geeft ontspanning en plezier. De laatste jaren zijn het aantal festivals fors toegenomen. In heel Nederland, en dus ook in Sittard-Geleen. Deze toename leidt tot meer plezier, maar ook tot meer druk op de omgeving.

De PvdA Sittard-Geleen heeft het initiatief genomen om te kijken hoe iets kan worden gedaan aan die impact op de omgeving. Op een positieve manier, en niet door volgende week allerlei nieuwe regels in te voeren. Een evenement is een ideale plek om mensen op een leuke manier bewust te maken van een aantal zaken. Bijvoorbeeld ten aanzien van de impact van wegwerpartikelen. Evenementen kunnen op een aantal punten duurzamer:

  • Promotie door flyers en programmaboekjes kan minder;
  • Elektriciteit gebruiken in plaats van diesel(aggregaten);
  • Afval gescheiden inzamelen;
  • Transport naar evenementen, bijvoorbeeld door het stimuleren van fietsgebruik.

Met de motie heeft de gemeenteraad het college opgeroepen om eerst te bekijken welke impact grote evenementen op de omgeving hebben. En vervolgens of enkele gemeentelijke evenementen als voorbeeld kunnen dienen en om ook naar andere gemeenten te kijken. 

Met als doel voor de toekomst: duurzamere evenementen in Sittard-Geleen!

Cookieinstellingen