Afscheidsconcert Kamerkoor Tourdion Venlo met Zephyrustrio

Foto: Kamerkoor Tourdion Venlo

Op zondag 26 mei om 15:00 uur treedt Kamerkoor Tourdion Venlo onder leiding van Jan Egberink op in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Het wordt een Farewell Concert. Na bijna 45 jaar samen zingen en optreden stopt Kamerkoor Tourdion met pijn in het hart.

Het Zephyrustrio begeleidt het Kamerkoor ook nu. Voor dit concert hebben Tourdion en Zephyrus gekozen voor een All English programma. De nadruk ligt op de 16e eeuw, met composities van o.a. William Byrd, Thomas Morley, Thomas Tallis en John Dowland. Zephyrus maakt ook uitstapjes naar latere componisten als Händel en Templeton.

Zephyrustrio

Kamerkoor Tourdion heeft zich als een van de weinige amateurkoren uit Limburg vanaf het begin van haar bestaan gespecialiseerd in het uitvoeren van geestelijke en wereldlijke koormuziek uit de 16de eeuw en begin 17e eeuw. Regelmatig worden er uitvoeringen gegeven, meestal a capella, maar ook in samenwerking met (semi) professionele renaissance instrumentalisten. Om de paar jaar wordt er een groot werk uitgevoerd, waarbij samengewerkt wordt met andere disciplines, zoals toneel, dans, literatuur en beeldende kunst.

Jan Egberink – Foto: Kamerkoor Tourdion Venlo

Dirigent Jan Egberink heeft Kamerkoor Tourdion opgericht. Hij studeerde, na zijn opleiding aan het Conservatorium van Maastricht (blokfluit en schoolmuziek), nog een jaar aan het Conservatorium in Den Haag bij Frans Brüggen. Hij was docent aan de pedagogische academie te Venlo en tevens werkzaam als koordirigent.

Het Zephyrustrio, opgericht in 2008, streeft in haar uitvoeringen altijd naar dynamiek, afwisseling en contrasten. Verschillende muziekstijlen, klankregisters en stijlperioden van oud tot modern wisselen elkaar af op een verrassende en levendige manier. Het ensemble maakt hierbij gebruik van een grote diversiteit aan blokfluiten in verschillende formaten, stijlen en stemmingen en tevens van de dulciaan (een blaasinstrument uit de Renaissance). Judith Hokkeling, Hanne Marie Janse en Jens Seebeck vormen samen het trio. Zephyrus begeleidt het Kamerkoor Tourdion Venlo sinds 2011 bij belangrijke uitvoeringen.

Entree: 15,00 euro; 12,00 euro bij reserveren; kinderen t/m 12 jaar gratis
Reserveren: [email protected]
» www.tourdionvenlo.nl
Datum en aanvangstijd: zondag 26 mei om 15:00 uur
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2 6141 AT Limbricht, tel. 0464588423
» www.salviuskerkje.nl

Cookieinstellingen