Prosopographie des St. Petrusstiftes zu Sittard (1299-1802)

Foto: SGN

Woensdag is in de Sint Petruskerk in Sittard een boek gepresenteerd over de kanunniken van het Sittardse St.-Petruskapittel.

Het boek is een coproductie van de Monografieën uit het Land van Sittard en de Joseph-Kuhl-Gesellschaft uit Gulik (onderzoekswerkgroep voor de geschiedenis van stad en hertogdom Gulik). Op de foto van links naar rechts de auteur Guus Janssen, Prof. Dr. Bers van de universiteit van Keulen en deken Van Rens, die ook kanunnik van het Roermondse kapittel is.

Aan het kapittel zijn van 1299 tot 1802 vele kanunniken en vicarii (altaarbedienaars) verbonden geweest. In de archieven van het kapittel zijn geen systematische naamlijsten bewaard gebleven en in latere tijd zijn ook nooit lijsten samengesteld. Nu zijn voor het eerst deze personen geïnventariseerd uit tientallen archieffondsen in binnen- en buitenland.

Het ‘Prosopographie des St. Petrusstiftes zu Sittard (1299-1802)’ getitelde boek is vanaf zaterdag verkrijgbaar bij boekhandel Krings voor 12 euro. Het is ook te bestellen bij de Stichting Monografieën voor 9 euro (exclusief 4,25 euro bezorgkosten). Stuur daarvoor een e-mail met uw gegevens aan [email protected].

Reacties