Sponsorloop op 2 juni: Ren vóór kinderen, tégen kanker

Foto: Kyra MediaDesign

Op zondag 2 juni vindt voor de tweede keer in successie de KiKa Unitas sponsorloop plaats.

Het hardloopevenement vindt plaats op en rondom de atletiekbaan van atletiekvereniging Unitas in Sittard. De sponsorloop wordt georganiseerd door 1Limburg4KiKa in samenwerking met AV Unitas en Sportzone Limburg. De opbrengst van de verschillende wedstrijdonderdelen komt volledig ten goede aan de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) die tot doel heeft om het percentage kinderen dat geneest van kanker te verhogen van 75 naar 95 procent.

Gezond kind niet vanzelfsprekend

1Limburg4Kika bestaat uit Berry de Vos, Inge de Vos, Saskia Verboord en Joeri Verboord. Dit viertal, dat woonachtig is in Limbricht, organiseerde in het verleden al meerdere keren bijzondere acties voor de Stichting Kika, omdat ze weten dat het hebben van gezonde kinderen niet vanzelfsprekend is en zij van dichtbij ervaren hebben hoe slopend de ziekte kinderkanker kan zijn. Om de genezingskans van kinderen met kanker te verbeteren is er onderzoek nodig. Onderzoek dat veel geld kost en waar dit viertal middels hun sportieve en sympathieke inzamelingsacties een financiële bijdrage aan wilt leveren.

Tom Dumoulin Park in parcours

Op het programma van de KiKa Unitas sponsorloop staan de 5 en de 10 kilometer alsmede de kids-run en een speciale scholieren run. De route is enkel over verharde wegen en kent dit jaar een nieuw parcours waarbij de hardlopers over het Tom Dumoulin Bike Park rennen. Het belooft weer een sfeervol loopevenement te worden waarbij DJ Steff en de jeugdfanfare Einighausen zullen zorgen voor de juiste muzikale vibe. Daarnaast vinden er op het terrein verschillende activiteiten plaats zoals een KiKa tombola, zijn er grimeurs van Wanda Kleurrijk en zorgen clowns voor het nodige vermaak. De gezamenlijke warming-up zal verzorgd worden door de leden van Jazz Dance Swentibold. Bijzonder is dat deze sponsorloop voor het goede doel door scholengemeenschap Trevianum zo belangrijk wordt gevonden, dat ze deelname onder hun leerlingen stimuleren door dit te waarderen met het cijfer negen voor het vak ‘lichamelijke opvoeding’.

Startijden en inschrijven

De 5 en de 10 kilometer gaan van start om 09:30 uur. Een uur later is het de beurt aan de scholieren voor de scholierenrun en het startschot voor de kidsrun klinkt om 11:00 uur. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats.

De inschrijfkosten voor de 5 en de 10 kilometer bedragen € 1,50 per kilometer. Inschrijven voor de kids-run kost € 2,50 en voor de Trevianum scholieren-run € 3,00. Inschrijven is vanaf heden mogelijk via de site www.1limburg4kika.nl of via de Facebookpagina van 1limburg4kika.

Reacties