Limburgse kandidaten dingen naar een zetel in het Europees parlement

Foto: CC0 / J.M. Luijt [CC BY 2.5]

Morgen, donderdag 23 mei, mag u naar de stembus, want dan worden in Nederland de verkiezingen gehouden voor het Europees parlement.

Aan de verkiezingen nemen in totaal 16 politieke partijen deel die samen 308 kandidaten op de kieslijsten hebben staan.

Achter de namen op de kandidatenlijst van 16 van die 308 kandidaten staat een Limburgse plaatsnaam als woonplaats vermeld. De bekendste van hen is ongetwijfeld PvdA’er Frans Timmermans uit Heerlen. Namens die partij staat de Venlose Vera Tax op de vijfde plaats van de kieslijst.

Voor de VVD staan Jacques Bloi uit Landgraaf en Jeroen Janssen uit Bunde respectievelijk op plek 13 en 23.

De SP heeft met Ton Heerschop uit Tegelen (#13) en Jan de Wit (#24) uit Heerlen twee kandidaten uit Limburg op de lijst staan.

Voor GroenLinks staat Marij Pollux uit Venlo op plek 17. Franklin Boon uit Noorbeek staat op dezelfde plek, maar dan voor D66.

De meeste Limburgse kandidaten zitten bij de Partij voor de Dieren: Frank Wassenberg uit Geleen (#2), Pascale Plusquin uit Heerlen (#9), Falco van Hassel uit Born (#14) en Tim Feij (#16) uit Maastricht.

Ook uit Maastricht is #9 van 50PLUS Bennie van Est, net als #10 van DENK Sarah Al-Rubey en #6 Karim Maassen van vandeRegio & Piratenpartij.

Tenslotte staat Jeroen Lenaers uit Stramproy op plek 2 van de kandidatenlijst van het CDA.

Op de lijsten van PVV, ChristenUnie-SGP, JEZUS LEEFT, De Groenen, Forum voor Democratie en Volt Nederland zult u vergeefs zoeken naar een Limburgse kandidaat.

Cookieinstellingen