Ook jeugdwedstrijden Inline-Skating op 25 mei

Foto: Limburgse Schaatsvrienden

Op zaterdag 25 mei wordt op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard ’s middags om 15:00 uur een Inline-Skating Marathon gehouden.

Jeugdwedstrijden

Op diezelfde dag zijn er in de ochtend vanaf 10:00 uur ook jeugdwedstrijden. Alle jonge skaters (leeftijd van 6 tot en met 17 jaar) rijden drie afstanden. Daarbij altijd een individuele sprint (100m) en een groepswedstrijd (afstand afhankelijk van leeftijdsklasse). Vaak bevat de derde rit een vaardigheidselement (bijvoorbeeld een slalom). De deelnemers komen allen uit Zeeland, Noord-Brabant of Limburg. De wedstrijdjes zijn altijd spannend en er wordt fair maar fel gestreden!

’s Middags Marathon

De 42 kilometers van de marathon worden door skaters van alle leeftijden gereden. Bij die skaters zit bijvoorbeeld Guido Maat, het 23-jarige schaatstalent uit Schimmert. Guido rijdt tijdens het schaatsseizoen in de landelijke marathonwedstrijden. Maar de marathon wordt ook gereden door de 61-jarige Wilfried Ivens, die de maar liefst 21 maal de 200 kilometer lange Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk schaatste. Maar ook starten er enkele Duitse skaters en jeugdige skaters die eerder die dag al tijdens de jeugdwedstrijd meededen! Bij het startschot vertrekt dus een internationaal startveld, bestaande uit zeer diverse rijders. Dit levert altijd een wedstrijd met sportieve strijd op verschillende niveaus en daardoor erg mooi en verbroederend!

De wedstrijden staan in het teken van de Stehmann-Cup, een wedstrijdcyclus voor inline-skaters die in het KNSB-district Zuid wordt afgewerkt. De wedstrijd in Sittard wordt georganiseerd door de Limburgse Schaatsvrienden en is alweer de vierde wedstrijd in een totaal van 8 wedstrijden.

Het Tom Dumoulin Bike Park is gratis toegankelijk voor publiek en belangstellenden. U heeft zaterdag dus een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze prachtige sport!

Meer informatie

'

Reacties

article
162781
Op zaterdag 25 mei wordt op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard ’s middags
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190523/ook-jeugdwedstrijden-inline-skating-op-25-mei/
2019-05-23T19:08:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/05/22235014/inline-skating-jeugdwedstrijden.jpg
Inline-Skating, jeugdwedstrijden, marathon, Stehmann Cup, Tom Dumoulin Bike Park
Nieuws