Vragen SPA over nachtelijke treinen tussen Sittard en Holtum

Goederenspoor tussen Sittard en Holtum
Goederenspoor tussen Sittard en Holtum
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De raadsfractie van SPA heeft schriftelijk vragen gesteld aan het College van B&W naar aanleiding van een klacht van een bewoner van Born.

De klager meldde aan SPA dat hij vorige week vrijdag ’s nachts om 00:35 uur een trein zag rijden op het spoor bij Aldenhof in Born, terwijl dat volgens de vergunning op dat tijdstip helemaal niet mag.

SPA heeft al vaker vragen gesteld over de goederenspoorlijn tussen Sittard en Holtum. SPA vreest dat men “sluipenderwijs steeds verder wil gaan met het gebruik van deze spoorlijn” en geeft aan daar fel tegen gekant te zijn.

De fractie vraagt het College om aan te geven of het klopt dat er op die vrijdag en rond die tijd een trein op het goederenspoor reed, en als dat klopt wat dan de samenstelling van die trein was en waar hij vandaan kwam.

Verder wil SPA weten of de trein daar conform de vergunning reed en wie er om welke reden toestemming heeft gegeven dat die trein daar op dat moment mocht rijden. Tenslotte wil SPA weten wat het College gaat doen om herhaling te voorkomen en de nachtrust van de inwoners te waarborgen.

Cookieinstellingen