Boekpresentaties Paul Weelen en Paul Sterk

Foto:

Op zaterdag 8 juni vindt van 14:00 tot 15:30 uur bij Krings in Sittard een boekpresentatie plaats van de romans van Paul Weelen en Paul Sterk.

Thuis van Paul Weelen en Als engelen slapen van Paul Sterk verschenen onlangs tegelijkertijd. Tijdens de presentatie bij Krings zullen de auteurs behalve voordragen uit en signeren van eigen werk elkaar vragen stellen en ook vragen uit het publiek beantwoorden.

Thuis – Paul Weelen

De roman speelt in de vroege jaren ’50 van de vorige eeuw, toen duizenden Nederlanders zich opmaakten in landen als VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland naar een beter bestaan te zoeken.

May en Bertie zijn twee jonge Limburgers die het vanuit de vroegere mijnstreek in Canada gaan proberen. Eenzaamheid, harde omstandigheden, dramatische gebeurtenissen en heimwee brengen hen ertoe het na 8 jaar op te geven en naar Nederland terug te keren.
gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Over de auteur
Paul Weelen werd in 1959 in Calgary Canada geboren. Hij kwam in 1961 met zijn familie naar Nederland, studeerde letteren in Nijmegen en vormt sinds 1997 samen met zijn Braziliaanse partner Luiz Oliveira Uitgeverij TIC, die zich in Limburg sterk maakt voor literatuur én streektaalliteratuur. Hij schrijft voor De Limburger, maakt muziek en publiceerde veel in het Limburgs.

Als engelen slapen – Paul Sterk

Op 8 augustus 1996 verongelukte in Zweden een bus van de scouting uit Tungelroy. Vijf scouts en een begeleider kwamen om het leven, vier anderen overleefden met zware verwondingen. In de roman Als engelen slapen vormt dit het vertrekpunt van een verhaal over toeval, noodlot maar ook hoop. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar volgt als pure fictie de rimpelingen die het ongeluk in de tijd veroorzaakt.

Over de auteur
Paul Sterk (Venlo, 1964) studeerde Gezondheidswetenschappen in Maastricht. Daarna was hij langdurig werkzaam als adviseur en kwaliteitsmanager in de zorg, een sector waarin hij ook nog steeds diverse bestuurlijke functies bekleedt. Hij woont en werkt in Weert.

Paul Sterk schreef eerder de romans Sterren en zeemeerminnen (2008) en Apostel van Tricht (2011). In 2014 publiceerde hij de sonnettenbundel Winddicht.

Cookieinstellingen