ForYouTour #7 haalt 895 euro op voor Jeugdfietsen

Foto: © SportEveFoto

Op zaterdag 25 mei werd op wielerbaan Geleen de zevende editie van de ForYouTour georganiseerd.

Met de ForYouTour, sinds 2013 elk jaar georganiseerd om geld in te zamelen voor een goed doel, werd ditmaal 895 euro opgehaald voor het Jeugdfietsen.

Het programma was zeer gevarieerd en bood voor elk wat wils. De dag begon om 10:00 uur met de Starterkoers waarin de 67-jarige Giel Snijders de overwinning pakte. Na de koers voor beginners kon ook het publiek mee doen met de e-Bike race.

Shimano Experience in Valkenburg en Coorens Tweewielers in Geleen stelden hiervoor enkele e-bikes beschikbaar. Hans Bodens, de man die op 20 juni het werelduurrecord wielerbaan Geleen in de categorie 80+ gaat aanvallen, kwam ook even aan het woord. Hij kreeg van Inge Krebaum van Boekenhandel Dit&Dat in Zuidhof Geleen het boek Het maakbaar uur. Verder werd er gereden met handbikes en met velomobielen

Na de uitreiking van de Wielerbaan Geleen Helden Orde 2019 door Jos Bessems, wethouder van onder andere sport in de gemeente Sittard-Geleen aan oud coureur Steven Rooks en – postuum – aan Louis Motké werd het startschot gegeven voor de Kidsride. De zesjarige Thor van Dijke won de race met overmacht. Uiteindelijk werden alle kids gekroond tot winnaar.

Laatste onderdeel van de ForYouTour waren de Open Derny Kampioenschappen 2019. Renners jong en oud met hun gangmakers uit binnen en buitenland maakten er een spectaculaire wedstrijd van. Er werden drie duels van drie ronden gekoerst. Dit op short cycling gebaseerde concept werd door oud-coureur en ambassadeur van de wielerbaan Ad Wijnands bedacht. Oud-coureurs Jos Alberts en Math Dohmen namen het tegen elkaar op. Jos en Math fietsen in andere tijden op de oude wielerbaan in Geleen. Spektakel stuk was het duel tussen Philip Heijnen uit Oefelt en Lars Wijnands uit Maastricht. Wijnands won één duel en Heijnen won er twee en werd dus eindwinnaar van de drie duels. Andere uitslagen worden later op Facebook getoond.

Naast het fietsen op de baan was er een heuse tombola met heel veel prijzen, verzorgd door Yvonne Dohmen. Werden de kinderen geschminkt door Mel’s en kon men een hapje eten en drinken bij de foodtruck van Happy Snacks. Om 15:30 uur werd het bedrag bekend gemaakt en kwam een einde aan een mooie editie van de ForYouTour. Michel van Dijke van stichting wielerbaan in Geleen geeft aan verheugd te zijn met het bedrag en zegt dit besteden aan het nog meer op kaart zetten van het jeugdfietsen in de regio en aan het project Petje af Fietsplezier dat ook al op diverse scholen zijn weg vindt.

ForYouTour

Reacties