Sittard heeft een nieuwe Burgemeester voor één dag!

Meester Rob, burgemeester Sjraar Cox, Lavinia Mbesa en haar vader Cedric Mbesa
Meester Rob, burgemeester Sjraar Cox, Lavinia Mbesa en haar vader Cedric Mbesa
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Dinsdagmiddag werd de 9-jarige Lavinia Mbesa, leerlinge van groep 6 van basisschool Overhoven in Sittard, aan het einde van de schooldag verrast door hoog bezoek.

Niemand minder dan burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen – compleet met ambtsketting – kwam haar vertellen dat zij was uitgekozen om op 30 juni Burgemeester voor één Dag van Sittard te zijn en gaf haar als bewijs daarvan alvast een oorkonde. Zij volgt daarmee Charlotte Frusch op, die vorig jaar de eerste Burgemeester voor één Dag van Sittard was.

Daartoe uitgedaagd door het Centrummanagement van Sittard stuurden zo’n 50 schoolkinderen van groep 6 van de Sittardse basisscholen een ‘sollicitatiebrief’ waarin zij aangaven waarom zij graag Burgemeester voor één Dag van Sittard zouden willen zijn.

Uit de stapel inzendingen koos burgemeester Cox die van Lavinia, omdat haar motivatie hartverwarmend was. “Ik wil de stad liever maken en ik wil dakloze mensen helpen. Kinderen en volwassenen die ziektes hebben wil ik graag helpen. Ik wil iets uitvinden wat tegen uitgezaaide kanker is en dit wil ik doen voor de stad,” zo schreef Lavinia op het deelnameformulier.

De nieuwe kinderburgemeester van Sittard heeft een paar sportieve bezigheden als hobby: afro dance bij dansschool Divine Studio, hopkido en taekwondo. Ze zegt dat ze graag Burgemeester voor één Dag wil worden omdat het haar erg leuk lijkt en omdat ze graag goede dingen wil doen voor de stad.

Tijdens het door het Sittardse Centrum Management georganiseerde Kènjer Fest, dat op zondag 30 juni wordt gehouden, wordt Lavinia om 12:00 uur officieel door burgemeester Sjraar Cox op de Markt in Sittard geïnstalleerd als Burgemeester voor één Dag. Daarna geeft ze het startsein voor deze feestelijke dag, waarop tal van activiteiten zijn georganiseerd voor gezinnen met jonge kinderen.

Lavinia mag zich kinderburgemeester van Sittard blijven noemen totdat volgend jaar haar opvolg(st)er bekend is.

Cookieinstellingen