Wandelen voor kankeronderzoek in Sittard-Geleen

Foto: Samenloop voor Hoop®

In het Pinksterweekend van 30 en 31 mei 2020 vindt bij Laco Glanerbook, wielerbaan Geleen en het Burgemeester Damenpark de SamenLoop voor Hoop Sittard-Geleen plaats.

Gedurende 24 uur, van zaterdagmiddag tot zondagmiddag, wandelen deelnemers in teams over een speciaal uitgezet parcours op de wielerbaan en in het Burgemeester Damenpark in Geleen om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Rondom dit evenement vinden allerlei activiteiten plaats. Zo zullen er standhouders zijn en kun je indrukwekkende ceremonies bijwonen en treden verschillende mensen op.

De deelnemers van de wandelestafette kunnen zich laten sponsoren voor hun deelname. Ze lopen in teams en lossen elkaar af, zodat er 24 uur lang altijd een of meer teamleden op het parcours aanwezig zijn. Het is dus geen race, maar een evenement waarbij saamhorigheid centraal staat.

“We hopen op een recordaantal teams. Want hoe gaaf is het als heel Sittard-Geleen en omgeving elkaar steunt, stilstaat bij kanker en vooral het leven samen viert?! Dat levert vast heel wat mooie kippenvelmomenten op”, hoopt initiatiefnemer en voorzitter Jan Dols van SamenLoop voor Hoop Sittard-Geleen. “Iedereen kan zijn talenten inzetten om SamenLoop voor Hoop Sittard-Geleen een succes te maken. We werven vrijwilligers die bijvoorbeeld als commissielid kunnen werken. Samen met de andere commissieleden zorg je dat het evenement op rolletjes loopt en dat er zo veel mogelijk mensen meewandelen of komen kijken. Daarnaast heeft iedereen zijn eigen aandachtsgebied, bijvoorbeeld communicatie, sponsoring, logistiek of teamwerving.”

In de werkgroep hebben Marion Voncken, Evelien Hendrix, Math Nijsten en Michel van Dijke plaats genomen. Die laatste geeft aan dat op zaterdag 30 mei ook de ForYouTour 2020 tbv KWF op de wielerbaan wordt georganiseerd.

Ook de directeur van KWF Kankerbestrijding, Johan van de Gronden, is enthousiast. “Fantastisch dat er weer een SamenLoop voor Hoop plaatsvindt in Sittard- Geleen. Het is voor ons een prachtige manier om geld op te halen voor doorbraken in kankeronderzoek. Van voorgaande edities in andere plaatsen weten we dat de SamenLoop een onuitwisbare indruk maakt op de deelnemers. Jan Dols: “Op woensdag 19 juni om 19:30 uur vindt bij Laco Glanerbrook een eerste informatieavond plaats. Mensen die het leuk vinden om mee te organiseren, vrijwilligers die tijdens de samenloop willen helpen en wandelaars/teams die willen meelopen zijn daarbij meer dan welkom. Dan wordt ook de website officieel gelanceerd”. Meer info via [email protected].

Cookieinstellingen