Allerliefste wens Jelle (4) uit Sittard in vervulling

Foto: Make-a-wish Nederland

Jelle is 4 jaar, woont in Sittard en lijdt aan leukemie. Vanwege de grote impact die deze ernstige ziekte op zijn leven heeft, was het tijd voor een interventie.

Vorige week liet Make-A-Wish Nederland zijn allerliefste wens in vervulling gaan. Jelle is dol op de brandweer, boerderij en helicopters. Zijn dag stond dan ook volledig in teken daarvan. En als een kind kan geloven of beleven dat zijn wens uitkomst, kan hij ook geloven dat hij beter wordt.

“Ik heb iemand uit een brandend vlegtuig gered!”

Jelle wordt op de grote dag thuis opgehaald door een enorme limousine waar ook nog eens zijn naam op staat. Samen met zijn ouders en zussen wordt hij naar Maastricht Aachen Airport gebracht. Daar brengen ze eerst een bezoek aan de brandweerkazerne, waar Jelle in een heuse ‘crashtender’ mee mag rijden. Ook mag hij een brandje mee blussen in een dummy vliegtuig, waarbij hij een ‘persoon’ redt. “Ik heb iemand uit het brandende vliegtuig gered!”, was zijn enthousiaste reactie na afloop, danig onder de indruk van wat zojuist heeft plaatsgevonden.

Vervolgens bracht de limo Jelle en zijn gezelschap naar boerderij Bourgonderie. Daar mag hij de koeien en kalfjes knuffelen. De koeien vindt hij wel erg groot maar de kalfjes zijn echt super lief. Ook mag hij nog een stukje meerijden op de tractor.

Na het geknuffel is het weer even tijd voor actie. Want terug bij Maastricht Aachen Airport mag Jelle ook nog de helicopters bekijken en in zijn favoriet, de gele, alles bekijken en uitproberen. Dat vindt hij super cool.

Eenmaal thuis in bed zegt Jelle met een grote glimlach op zijn gezicht: “Mama, dit was echt mijn wens!”.

Make-A-Wish Nederland

Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doet deze stichting door hun allerliefste wens te laten uitkomen.

Cookieinstellingen