Extra treinen en aangepaste dienstregeling in verband met Pinkpop

Foto: Pinkpop

In verband met Pinkpop en de inzet van extra pendeltreinen voor de bezoekers, zijn er vanaf zaterdag 8 tot en met dinsdag 11 juni een aantal wijzigingen in de dienstregelingen van de Arriva treinen.

Deze wijzigingen hebben gevolgen voor reizigers op diverse trajecten in Limburg.

Voor de bezoekers van Pinkpop rijden op gezette tijden, 4 keer per uur, extra pendeltreinen tussen Heerlen en Landgraaf. Reizigers naar Pinkpop reizen voordelig met het Pinkpop meerdaagse retourticket dat geldig is van vrijdag 7 tot en met dinsdag 11 juni.

Reguliere reizigers op het traject Heerlen – Kerkrade Centrum, evenals reizigers op één van de overige trajecten in Zuid-Limburg, moeten gedurende bovenstaande periodes rekening houden met aanpassingen. Over het geheel geldt: houd rekening met een langere reistijd en gewijzigde aankomst- of vertrektijden/perrons. Plan kort voor vertrek je reis in de reisplanner en beluister de omroepberichten op de stations. Mogelijk wijzigt de vertrek- en aankomsttijd of vertrekt de trein van een ander perron. Soms rijden de treinen in de avonduren langer door.

Speciale Pinkpop-pendeltrein

Tijdens Pinkpop rijdt er 2 keer per uur een speciale pendeltrein van Arriva tussen Heerlen en Landgraaf. Tevens rijdt er twee keer per uur een extra NS intercity tussen Sittard, Heerlen en Landgraaf. Zo hebben Pinkpopbezoekers 4 keer per uur de kans om naar Landgraaf te reizen.

Geen treinen tussen Heerlen en Aachen Hbf.

In verband met de gewijzigde dienstregeling rondom Pinkpop rijden er van zaterdag 8 juni tot en met dinsdagochtend 11 juni (tot omstreeks 14:45 uur) geen treinen tussen Heerlen en Aachen Hbf (RE18). Arriva zet vervangend busvervoer in.

Minder treinen tussen Maastricht en Maastricht Randwyck

De stoptrein (RS18) tussen Heerlen en Maastricht Randwyck, rijdt tijdens Pinkpop, niet tussen Maastricht en Maastricht Randwyck. Reizigers kunnen gebruikmaken van de overige treinen (3 keer per uur) die op dit traject rijden (Arriva en NMBS) of reizen met de reguliere stadbussen.

Reizigers van en naar Kerkrade Centrum

Vanwege de pendeltrein geldt voor doorgaande reizigers op het traject Heerlen-Kerkrade Centrum dat zij een overstap hebben in Landgraaf. Vanaf station Landgraaf rijdt er 2 keer per uur een trein naar Kerkrade Centrum.

Het Pinkpop-retourticket

Het Pinkpop-retour kun je direct – via Ticketmaster – bij aanschaf van je Pinkpopkaartje kopen. Dit retourticket geldt meerdaags, in heel Nederland en bij alle vervoerders. Het is verkrijgbaar voor de vaste prijs van 19 euro en geldig in heel Nederland bij alle vervoerders. Festivalgangers moeten er rekening mee houden dat op station Landgraaf geen gebruik gemaakt kan worden van de reguliere kaartautomaten en niet van de OV-chipkaart oplaadpaal. Deze zijn tijdens Pinkpop vanwege veiligheidsredenen buiten gebruik. Zorg dus voor aanvang van de reis voor voldoende saldo of een geldig vervoerbewijs.

Let op: als je geen geldig vervoerbewijs hebt, kun je in Landgraaf een speciaal vervoerbewijs kopen tot Kerkrade Centrum, Maastricht Randwyck of Sittard. De kosten voor dit ticket zijn 7 euro. Als je verder reist dan deze genoemde stations, dien je daar een vervoerbewijs voor je verdere reis aan te schaffen.

Reacties

Cookieinstellingen