Duncan Laurence debuteert op slotdag Pinkpop

Eurovisie Songfestivalwinnaar Duncan Laurence
Eurovisie Songfestivalwinnaar Duncan Laurence
Foto: Martin Fjellanger, EuroVisionary [CC BY-SA 4.0]

Pinkpop sluit maandag de 50e editie van het festival af met optredens van Jett Rebel, Bastille, Fleetwood Mac en Major Lazer.

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence maakt op deze pinkstermaandag zijn debuut op Pinkpop, hij staat van 18.20 tot 19.20 uur op de Brightlands Stage. Het is zijn eerste grote optreden in Nederland sinds de Arcade-zanger vorige maand het Eurovisiesongfestival won.

Andere namen op de derde en laatste Pinkpopdag zijn Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, Dropkick Murphys, The 1975, Tenacious D en Bring Me The Horizon.

De jubileumeditie van Pinkpop op evenemententerrein Megaland in Landgraaf begon zaterdag. Het langstlopende festival ter wereld vond tot nu toe vrijwel altijd plaats met Pinksteren, maar daar komt vanaf volgend jaar verandering in. De komende tien jaar wordt Pinkpop niet gehouden in het Pinksterweekend, maar in het tweede weekend van juni. De reden daarvoor is dat rond Pinksteren “te veel concurrentie uit Amerika” bestaat vanwege daar gehouden festivals.

Cookieinstellingen