Zondag vijfde editie van Zitterd op ’t Menu

Foto: Zitterd op 't Menu

Op Vaderdag, zondag 16 juni, wordt het aangenaam weer tijdens de vijfde editie van het gezellige culinaire evenement Zitterd op ’t Menu.

Tussen 12:00 en 18:00 uur presenteren zich dan zestien horecazaken hartje Sittard, op de Markt, met hun specialiteiten. Je kunt tijdens dit knusse evenement proeven van al het lekkers dat deze zaken in de aanbieding hebben. Kom naar deze plesante Proefmarkt, waar voor iedereen wat te beleven valt. Er worden kleine gerechten aangeboden en bij menige stand kan ook een drankje geproefd of genuttigd worden.

Kookwedstrijd voor leerling-koks

Ook vindt deze middag een kookwedstrijd plaats voor leerling-koks. De deelnemers krijgen bij deze wedstrijd een ‘black-box’ met ingrediënten waarmee zij ter plekke een menu moeten ‘toveren’ dat ze vervolgens op een barbecue moeten bereiden. De leerling-koks weten dus vooraf niet welke ingrediënten in de box zitten en moeten à la minute bepalen wat zij de vakjury gaan voorzetten.

Beste hamburger van Sittard

Diverse Sittardse horecazaken doen zondagmiddag mee aan de hamburgerwedstrijd. Hiervoor kunnen de restaurants die mee willen dingen naar de titel ‘Beste hamburger van Sittard’ een hamburger presenteren. Restaurants die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dat nog tot vrijdag doen door een e-mail te sturen aan [email protected]. De hamburgers worden door een onafhankelijke vakjury geproefd en beoordeeld.

Muzikale verrassing

Het programma wordt muzikaal opgeluisterd door Moris-Muzic. Moris is gitarist, drummer, percussionist, pianist, bassist en zanger en dat alles inclusief een eigen achtergrondkoortje. Moris is zelfs zijn eigen roadie. Hoe hij dat doet zal hij 16 juni laten zien en horen. Met een mix van Jazz, Blues, Rock, meezingers, Top 40, hiphop, doet hij alles om deze smakelijke en gezellige middag muzikaal te omlijsten.

En als bijzonder, niet alledaags maar wel zeer muzikaal intermezzo vindt er om 15:00 uur een pop-up opera plaats van Opera Compact, midden op de Markt. Dat moet je beslist zien en horen!

Zitterd op ’t Menu is gratis toegankelijk. Om het voor iedereen makkelijk te houden om iets te proeven, te eten en/of te drinken wordt er deze middag niet met bonnen gewerkt, maar kan bij alle standhouders contant worden betaald.

Programma Zitterd op ’t Menu

  • 13:00 uur – Start van de kookwedstrijd voor leerling-koks
  • 15:00 uur – Hamburgerwedsrijd – restaurants moeten hun hamburger aanleveren ter beoordeling
  • 15:00 uur – Pop-up Opera
  • 17:00 uur – Prijsuitreiking Kookwedstrijd en Hamburgerwedstrijd
  • 18:00 uur – Einde programma

Deelnemende horecazaken

Bij Zitterd op ’t Menu geven de volgende horecazaken acte de présence: De Vief Heringe; DODS FOOD; Silvester’s; Tapperie de Gats; Restaurant de Apotheek; Sjpassie; Het Wraphuis; Ernesto’s; Cafe de Buren; Ambrass; Jamin; De Verborge Uul; Het wijnstation; G7 food&drinks; Generation Coffee en Restaurant Hunker.

 

Reacties