Zitterd op ’t Menu: kom proeven op de Markt van Sittard

Foto:

Het wordt vandaag heerlijk weer om er op uit te trekken. Er is weer van alles te doen in Sittard-Geleen. Zo draait in Geleen de grootste voorjaarskermis van het Zuiden.

En is al dat kermisvertier u te druk? Dan vallen er nog genoeg andere zaken te ondernemen. Bezoek bijvoorbeeld een expositie over 50 jaar popmuziek bij Heemkundevereniging Geleen. Of vier in Overhoven het wijkfeest en het 30-jarig bestaansfeest van de Hófzengesj mee. In Sittard is het weer koopzondag en daarnaast zijn er diverse exposities te bezoeken, onder andere bij De Domijnen in Ligne en in het Cultureel Erfgoedcentrum. En voor wie liever geniet van het weer in combinatie met wat lekkers eten en drinken in de open lucht en in een gezellige ambiance die moet vandaag beslist een bezoek brengen aan Zitterd op ’t Menu op de Markt in Sittard.

Tijdens dit vriendelijke mini-preuvenemint Zitterd style presenteren diverse horecazaken hun specialiteiten op een stand op de Markt. Je kunt er naar hartelust genieten van hapjes en drankjes in een lekker ontspannen vakantiesfeer. Zitterd op ’t menu begint om 12:00 uur en duurt tot 18:00 uur.

Kookwedstrijd voor leerling-koks

Ook vindt deze middag een kookwedstrijd plaats voor leerling-koks. De deelnemers krijgen bij deze wedstrijd een ‘black-box’ met ingrediënten waarmee zij ter plekke een menu moeten ‘toveren’ dat ze vervolgens op een barbecue moeten bereiden. De leerling-koks weten dus vooraf niet welke ingrediënten in de box zitten en moeten à la minute bepalen wat zij de vakjury gaan voorzetten.

Beste hamburger van Sittard

Diverse Sittardse horecazaken doen zondagmiddag mee aan de hamburgerwedstrijd. Hiervoor kunnen de restaurants die mee willen dingen naar de titel ‘Beste hamburger van Sittard’ een hamburger presenteren. De hamburgers worden door een onafhankelijke vakjury geproefd en beoordeeld.

Muzikale verrassing

Het programma wordt muzikaal opgeluisterd door Moris-Muzic. Moris is gitarist, drummer, percussionist, pianist, bassist en zanger en dat alles inclusief een eigen achtergrondkoortje. Moris is zelfs zijn eigen roadie. Hoe hij dat doet zal hij 16 juni laten zien en horen. Met een mix van Jazz, Blues, Rock, meezingers, Top 40, hiphop, doet hij alles om deze smakelijke en gezellige middag muzikaal te omlijsten.

En als bijzonder, niet alledaags maar wel zeer muzikaal intermezzo vindt er om 15:00 uur een pop-up opera plaats van Opera Compact, midden op de Markt. Dat moet je beslist zien en horen!

Zitterd op ’t Menu is gratis toegankelijk. Om het voor iedereen makkelijk te houden om iets te proeven, te eten en/of te drinken wordt er deze middag niet met bonnen gewerkt, maar kan bij alle standhouders contant worden betaald.

Programma Zitterd op ’t Menu

  • 13:00 uur – Start van de kookwedstrijd voor leerling-koks
  • 15:00 uur – Hamburgerwedsrijd – restaurants moeten hun hamburger aanleveren ter beoordeling
  • 15:00 uur – Pop-up Opera
  • 17:00 uur – Prijsuitreiking Kookwedstrijd en Hamburgerwedstrijd
  • 18:00 uur – Einde programma

Deelnemende horecazaken

Bij Zitterd op ’t Menu geven de volgende horecazaken acte de présence: De Vief Heringe; DODS FOOD; Silvester’s; Tapperie de Gats; Restaurant de Apotheek; Sjpassie; Het Wraphuis; Ernesto’s; Cafe de Buren; Ambrass; Jamin; De Verborge Uul; Het wijnstation; G7 food&drinks; Generation Coffee en Restaurant Hunker.

 

'

Reacties

article
164596
Het wordt vandaag heerlijk weer om er op uit te trekken. Er is weer van
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190616/zitterd-op-t-menu-kom-proeven-op-de-markt-van-sittard/
2019-06-16T09:09:24+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/06/15224136/zitterd-op-t-menu-2018-Kookwedstrijd-voor-Leerling-koks1.jpg
vaderdag, Zitterd op 't menu
Nieuws