Voor 1 dag blind boodschappen doen in Sittard

Foto: Oogfonds / Koninklijke Visio

Een aantal teamleden van Visio Sittard-Geleen gaat op vrijdag 21 juni Blind voor 1 dag.

Ze halen hiermee geld op voor het Oogfonds, bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek naar oogziektes waar nog geen behandeling voor is.

Winkelen zonder zicht

“We hopen dat veel mensen ons willen sponsoren”, zegt een van de initiatiefnemers. “In ons werk zien we wat de gevolgen van een oogaandoening zijn in het dagelijks leven. Daarom willen we dit op 21 juni zelf gaan ervaren en op die manier begrip vragen voor slechtziende en blinde mensen. Natuurlijk willen we door deze actie zoveel mogelijk geld ophalen voor onmisbaar onderzoek.”

De actie houdt in dat de Visio-medewerkers met een simulatiebril op bij Albert Heijn in Sittard boodschappen gaan doen, onder begeleiding van andere collega’s. Ook het personeel en de klanten van Albert Heijn kunnen die middag zelf ervaren wat het betekent om boodschappen te doen wanneer je slechtziend bent. De actie bij Albert Heijn, Brugstraat 1 in Sittard, vindt plaats van 14:30 tot 16:30 uur.

Blind voor 1 dag

In heel Nederland worden activiteiten uitgevoerd met een simulatiebril op waardoor men niets of nauwelijks kan zien. De landelijke actie creëert maatschappelijke bewustwording voor blinde of slechtziende mensen. En wordt ook geprobeerd om zo veel mogelijk geld op te halen voor oogonderzoek.

Ga de uitdaging aan

Cookieinstellingen