Dorianne Dibbets en Thijs Haartmans Nederlands kampioen op marimba

Foto: Harmonie St.-Joseph, Sittard

Twee muzikanten van slagwerkgroep Slasj van harmonie Sint Joseph Sittard – Dorianne Dibbets en Thijs Haartmans – zijn zaterdag Nederlands kampioen marimba tweede divisie geworden.

Het duo weet zeer consistent te presteren. Na een ijzersterk met 92 punten beloond optreden op het regionale solistenconcours in Schimmert evenaarden ze die fantastische score vervolgens tijdens het Limburgs kampioenschap. En afgelopen zaterdag deden ze dat tijdens het Nederlands kampioenschap opnieuw om daarmee Nederlands kampioen te worden! Drie keer op rij 92 punten scoren tijdens een concours is ronduit knap. De score werd behaald met het werk Catching Shadows van Ivan Trevino.

Het enige afwijkende resultaat boekten de twee slagwerkers tijdens het solistenconcours van de Paek zelf. Voor eigen publiek werden toen 93 punten behaald. En daarmee wonnen Dorianne en Thijs ook het verenigingsconcours en dat was goed voor een grandioos solo-optreden tijdens het begin juni gehouden volledig uitverkochte Theaterconcert ‘Douze Points’ in schouwburg De Domijnen.

'

Reacties

article
165361
Twee muzikanten van slagwerkgroep Slasj van harmonie Sint Joseph Sittard – Dorianne Dibbets en Thijs
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190625/dorianne-dibbets-en-thijs-haartmans-nederlands-kampioen-slagwerk/
2019-06-25T11:18:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/06/24222149/Dorianne-Dibbets-en-Thijs-Haartmans-Nederlands-kampioen.jpg
Dorianne Dibbets, Nederlands kampioen marimba, Thijs Haartmans
Nieuws