Woensdag uitspraak bestuursrechter in zaak over subsidie aan Artamuse

Raad van State
Foto: Jungpionier (CC BY-SA 2.5)

De bestuursrechter van de Raad van State doet woensdag 26 juni uitspraak in het hoger beroep dat de Kunstenbond heeft aangespannen tegen de uitspraak van rechtbank Limburg inzake subsidie voor Artamuse.

Artamuse krijgt subsidie voor het verzorgen van muziekonderwijs en cultuureducatie. Het college van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen heeft besloten om de subsidie voor de stichting Artamuse de komende jaren af te bouwen. Daartegen ging de Kunstenbond (die toen nog de Vereniging Nederlandse Toonkunstenaarsbond heette) eerder in beroep bij de rechtbank Limburg. De Kunstenbond vindt dat de subsidie voor Artamuse gelijk moet blijven.

De rechtbank verklaarde de bezwaren in september 2018 echter niet-ontvankelijk. Naar het oordeel van de rechtbank heeft de Kunstenbond zelf geen belang bij de subsidie voor Artamuse. Alleen Artamuse heeft dat, zo oordeelde de rechtbank. De Kunstenbond is het daar niet mee eens en is tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die heeft de zaak op 17 juni jongstleden op zitting behandeld.

'

Reacties

article
165357
De bestuursrechter van de Raad van State doet woensdag 26 juni uitspraak in het hoger
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190625/woensdag-uitspraak-bestuursrechter-in-zaak-over-subsidie-aan-artamuse/
2019-06-25T10:14:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2015/01/raad-van-state.jpg
Artamuse, Kunstenbod, Raad van State, Sittard-Geleen
Nieuws