DaCapo College meldt bevindingen Onderwijsinspectie

DaCapo College in Sittard
DaCapo College in Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het DaCapo College in Sittard heeft in februari bezoek gehad van de Inspectie van het Onderwijs.

De conclusie van de inspectie luidt dat het DaCapo College op een aantal beoordelingspunten geen voldoende scoort. Dit bezoek leverde verbeterpunten op.

Over het geheel genomen stelt de Inspectie dat de kwaliteitszorg en invulling van de verantwoording en dialoog moeten verbeteren en dat het onderwijsniveau op de oude locaties President Kennedy Singel en Rijksweg Zuid in Sittard niet op niveau is.

Voor Maurice Groten, voorzitter van het College van Bestuur van het DaCapo College, was het inspectierapport aanleiding om de huidige en de nieuwe leerlingen en hun ouders/verzorgers persoonlijk en schriftelijk van de bevindingen op de hoogte te stellen.

“We vinden transparantie, duidelijke en proactieve communicatie naar onze leerlingen en hun ouders/verzorgers erg belangrijk. Hoewel de inspectie het toezicht verscherpt is er beslist geen sprake van ’toestanden’ zoals er wellicht bij andere scholen in het land het geval is. Wel is duidelijk dat er werk aan de winkel is”, zo liet hij desgevraagd weten.

Behalve het versturen van de brief heeft het DaCapo College op eigen initiatief – om te komen tot dialoog – het volledige inspectierapport op haar eigen website gepubliceerd. Alle vragen die bezoekers via de website stellen komen direct binnen bij de bestuurssecretaris Roos Koehlen.

De door de Inspectie vastgestelde verbeteropdrachten zijn inmiddels opgepakt, zo laat DaCapo College weten.

Het DaCapo College zit momenteel verspreid over meerdere locaties binnen de gemeente. Komend schooljaar verhuizen in totaal zo’n 1150 leerlingen van de locaties aan de Kennedysingel, Rijksweg Zuid en Valkstraat (Eysenhegge) in Sittard en Born naar de nieuwe schoollocatie aan de Havikstraat, naast Trevianum Scholengroep. De plannen voor de centrale locatie worden daarmee na een uitdagend traject van 20 jaar eindelijk gerealiseerd.

Wanneer de verhuizing – met ingang van het nieuwe schooljaar – achter de rug is zal de Inspectie van het Onderwijs onderzoeken hoe het staat met de kwaliteit van het onderwijs dat voorheen op de schoollocaties President Kennedysingel en Rijksweg Zuid werd gegeven.

Voor komend schooljaar hebben zich 308 nieuwe leerlingen ingeschreven bij het DaCapo College. Daarmee is er na enkele jaren van krimp voor komend schooljaar sprake van zo’n 24 procent groei van het aantal eerstejaars. Maurice Groten: “En dat is natuurlijk de allersterkste drijfveer om de juiste kwaliteit onderwijs te leveren in onze gemeente!”.

Cookieinstellingen