Eind goed, al goed: Kaspar is weer thuis

Foto: SGN

Dat een grote groep kinderen in Sittard sterk meeleeft met kabouter Kaspar is inmiddels wel duidelijk.

De kabouter, die na carnaval een holle boom kraakte ergens in Sittard, raakte tijdens een korte vakantie in het sprookjesbos in Valkenburg bij een ongelukkige val ernstig gewond.

Vanochtend is Kaspar uit het ziekenhuis ontslagen. Hij zit inmiddels weer tevreden in zijn knus ingerichte holle wilg. Op de foto boven dit bericht staat Kaspar links bij de ingang van zijn boom. Kabouter Wouter, die zolang op zijn huis paste, slaapt zoals altijd lekker door.

Kapars boom is versierd met slingers waarop staat: Welkom thuis Kaspar! Als bedankje voor de tekeningen, bezoekjes, groetjes en beterschapswensen heeft Kaspar een aantal kleine cadeautjes neergezet waarvan bezoekende kinderen er eentje mogen meenemen – zo lang de voorraad strekt.

Kaspar viel bij thuiskomst overigens meteen met zijn neus in de boter: hij trof drie mini-beschuitjes met blauwe muisjes aan omdat er in de buurt een jongetje – Lieuwe heet hij – is geboren. Als bedankje daarvoor heeft Kaspar de ouders van Lieuwe een boekje met verhaaltjes gegeven, die de kabouterkoning altijd aan zijn kinderen voorlas.

beschuitmet muisjes
Beschuit met muisjes voor kabouter Wouter, Karel Kei en Kabouter Kaspar.
'

Reacties

article
165455
Dat een grote groep kinderen in Sittard sterk meeleeft met kabouter Kaspar is inmiddels wel
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190626/eind-goed-al-goed-kaspar-is-weer-thuis/
2019-06-26T12:42:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/06/26123134/kabouter-kaspar-is-thuis.jpg
kabouters, Kaspar
Nieuws