Tweede editie Aan de Wanjel mit de Phil

Aan de wanjel - 2017
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Twee jaar geleden organiseerde de Sittardse Philharmonie voor de eerste keer Aan de Wanjel mit de Phil.

Daarbij gaven diverse ensembles van de oudste Sittardse harmonie op diverse markante plekken in de Sittardse binnenstad een aantal korte uitvoeringen. Een mooie gelegenheid voor bezoekers van de binnenstad om een muzikale wandeling te maken. Het publiek kon dat wel waarderen.

Aanstaande zondag organiseert de Philharmonie dit evenement voor de tweede keer. Een uitstekend gekozen dag, want het is zondag koopzondag én er is dan Kènjerfest in de binnenstad. Tijdens dat evenement – speciaal voor kinderen – zijn er zo’n 37 verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Aan de Wanjel mit de Phil begint om 13:15 uur op de Markt in Sittard met een optreden van het Jeugdorkest van de Philharmonie onder leiding van Karin Colaris. Durf jij het jeugdorkest te dirigeren? Daarna worden in de Basiliek op de Oude Markt van 14:00 tot 16:00 uur doorlopend uitvoeringen door verschillende blaasensembles van muzikanten van de Philharmonie gegeven. Aan de overkant van de Oude Markt, in het Mariapark, speelt het slagwerkensemble van de Phil onder leiding van Frans Marx. Daar kun je je een échte drummer voelen. Van 15:00 tot 16:00 uur kun je in de Jardin d’Isabelle kennismaken met het leerlingenorkest van de Philharmonie en met Music 4 Kids, het opleidingsprogramma voor jonge muzikanten van de Philharmonie.

Naast passief luisteren naar de muzikale kwaliteiten van de ensembles, worden de toeschouwers ook uitgenodigd om actief mee te doen. Zo kan men bijvoorbeeld op bijzondere instrumenten spelen, de dikke trom te slaan of door marcherend mee te lopen met een ensemble het plezier in het samen met vrienden muziek maken ervaren.

Reacties